Toyota Mirai

Tweede generatie waterstofauto Toyota Mirai fors goedkoper

Foto: Toyota

Toyota presenteert in het eerste kwartaal van volgend jaar de definitieve versie van de nieuwe Mirai. De tweede waterstofauto van het Japanse merk wordt niet alleen langer, het nieuwe model wordt daarnaast fors goedkoper dan de uitgaande versie.

De nieuwe Toyota Mirai is 4,97 meter lang tegenover 4,89 meter voor het oude model. Daarnaast spreekt Toyota van een hoogwaardiger interieur en een groter rijbereik. Naar schatting zal de actieradius met 150 kilometer toenemen tot 650 kilometer. De uiteindelijke specificaties en technische gegevens worden in begin volgend jaar verwacht.

Minder dan 70.000 euro

Het bovenstaande betekent echter niet dat de aanstaande Mirai duurder zal uitvallen, in tegendeel. Toyota stelt dat het nieuwe model voor minder dan 70.000 euro in de prijslijst zal komen. Ter vergelijking, het huidige model kost minimaal 80.095 euro.

Doordat de 12 procent bijtelling bij een waterstofauto over de hele cataloguswaarde wordt gerekend, belooft de nieuwe Mirai in 2021 een interessante zakelijke aanbieding te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen:

Auteur: Nick Augusteijn

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tweede generatie waterstofauto Toyota Mirai fors goedkoper | TaxiPro
Toyota Mirai

Tweede generatie waterstofauto Toyota Mirai fors goedkoper

Foto: Toyota

Toyota presenteert in het eerste kwartaal van volgend jaar de definitieve versie van de nieuwe Mirai. De tweede waterstofauto van het Japanse merk wordt niet alleen langer, het nieuwe model wordt daarnaast fors goedkoper dan de uitgaande versie.

De nieuwe Toyota Mirai is 4,97 meter lang tegenover 4,89 meter voor het oude model. Daarnaast spreekt Toyota van een hoogwaardiger interieur en een groter rijbereik. Naar schatting zal de actieradius met 150 kilometer toenemen tot 650 kilometer. De uiteindelijke specificaties en technische gegevens worden in begin volgend jaar verwacht.

Minder dan 70.000 euro

Het bovenstaande betekent echter niet dat de aanstaande Mirai duurder zal uitvallen, in tegendeel. Toyota stelt dat het nieuwe model voor minder dan 70.000 euro in de prijslijst zal komen. Ter vergelijking, het huidige model kost minimaal 80.095 euro.

Doordat de 12 procent bijtelling bij een waterstofauto over de hele cataloguswaarde wordt gerekend, belooft de nieuwe Mirai in 2021 een interessante zakelijke aanbieding te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen:

Auteur: Nick Augusteijn

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.