Opel Vivaro-e

Opel Vivaro-e maakt emissievrij en flexibel personenvervoer mogelijk

De volledig elektrische Opel Vivaro-e Combi leent zich bij uitstek voor taxivervoer. De negenpersoonsauto is goedgekeurd voor gebruik als taxi en de versie met 50 kWh-batterij is dit jaar al leverbaar. De batterij is in slechts een halfuur op te laden aan een snellader. Financiering is mogelijk tegen slechts 1,99 procent rente.

De Opel Vivaro-e Combi sluit volgens de de autoproducent aan op de eisen die taxiondernemingen stellen aan een personenbus die het dagelijkse vervoer gemakkelijk en efficiënt maakt. Met de emissievrije prestaties van de 100 kW (136 pk) sterke elektromotor is het voertuig in de stad een uitstekende optie als taxi. In deze rijomstandigheden komt de hoge, direct beschikbare trekkracht van pas.

“Maar ook buiten de stad is hij in zijn element, want met een topsnelheid van 130 kilometer per uur is de Vivaro-e Combi vlot genoeg voor de snelweg”, vertelt Lex Rutten van Opel Nederland. “De bestuurder heeft de keuze uit drie rijmodi: ‘Eco’ voor de grootste actieradius, ‘Normal’ voor optimaal rijcomfort en ‘Power’ voor maximale prestaties bij zware belasting.”

Twee batterijtypen

De Opel Vivaro e-Combi is er met twee batterijtypen. De versie met 50 kWh-batterij biedt een actieradius tot 230 kilometer. De grotere variant, met een 75 kWh-batterij, behaalt zelfs tot 330 kilometer (WLTP). Het opladen van de batterij hoeft niet lang te duren, want aan een snellader is de 50 kWh-batterij in een halfuur voor 80 procent van zijn capaciteit opgeladen. het voertuig is standaard uitgerust met een 3-fasen 11 kW-lader en later is ook een 1-fase 7,4 kW-oplader leverbaar.

Tijdens het rijden toont het speciale e-INFO-display nuttige informatie over stroomverbruik, actieradius en resterende batterijlading, zodat de bestuurder de ritten efficiënt kan indelen. Met het optionele 7-inch aanraakscherm en de Multimedia-navigatie is eenvoudig de snelste route naar elke bestemming te vinden. De optionele Opel Connect-diensten bieden de beste digitale tools om de route te plannen en de actieradius te monitoren via de smartphone.

De Opel Vivaro-e Combi assisteert de chauffeur om zo veilig mogelijk te rijden door toonaangevende veiligheidssystemen als het automatische noodremsysteem, Lane Departure Warning met actieve rijstrookassistent, dodehoekwaarschuwing en de 180 graden achteruitrijcamera.

Financieel aantrekkelijk

Ook financieel is de Opel Vivaro-e Combi een aantrekkelijke propositie, legt Lex Rutten uit. “Deze elektrische personenbus heeft weinig onderhoud nodig, want hij heeft veel minder draaiende delen dan een bus met een verbrandingsmotor. Daardoor is er minder slijtage en zijn minder garagebezoeken noodzakelijk, wat zorgt voor lagere onderhoudskosten.”

De kosten voor het opladen van de batterij zijn afhankelijk van waar en hoe dat gebeurt. De Rijksoverheid biedt belastingvoordelen, want de Vivaro-e Combi wordt BPM-vrij geleverd. Er zijn ook subsidies voor elektrisch rijden, maar die zijn afhankelijk van de stad of provincie waar het taxibedrijf is gevestigd.

Zonder de BPM-heffing is ook de aankoopprijs van de Vivaro-e Combi aantrekkelijk. Daarbij biedt Opel acht jaar of 160.000 kilometer garantie op de batterij. “Financiering is mogelijk tegen een bijzonder laag tarief van slechts 1,99 procent. De Opel-bedrijfswagendealers kunnen alles vertellen over de financieringsmogelijkheden, belastingvoordelen en beschikbare subsidies”, aldus Rutten.

Opel Vivaro-e

Opel Vivaro-e

Vivaro

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.