Van ruwe data naar relevante inzichten voor taxibedrijvenMet Data Studio heeft Cabman een toepassing ontwikkeld voor het vertalen van ruwe data naar relevante inzichten voor taxibedrijven. Die inzichten hebben onder meer betrekking op aantallen ritten, stilstand en de gemiddelde afstand per rit. Deze en andere gegevens kunnen ook per tijdvak met elkaar worden vergeleken.

Binnen Data Studio wordt gewerkt met een aantal kritieke prestatie-indicatoren. Op een dashboard zijn al deze KPI’s en de bijbehorende gegevens te zien. Het gaat dan om de KPI’s totale stilstand, het aantal beladen ritten, het dienstoverzicht, de gemiddelde stilstand, het totale aantal ritten, het gemiddelde aantal kilometers per rit, de activiteitenverdeling en diensten met een ongeldige pauze. Binnenkort wordt daar nog informatie over de beladen rit-ratio per chauffeur en in totaal aan toegevoegd.

Al deze gegevens kunnen per maand of kwartaal met elkaar worden vergeleken, zodat de taxionderneming inzicht in de ontwikkelingen van de verschillende KPI’s krijgt en daarop indien gewenst kan bijsturen. De verschillen worden zowel in procenten als in totale aantallen weergegeven.

Probleem verholpen

Data Studio is onderdeel van Cabman Data, waarin het mogelijk is om rapportages te downloaden in Excel. “We kregen echter van verschillende gebruikers te horen dat het lastig was om elke keer de juiste kolommen te selecteren in Excel. Om dit probleem te verhelpen, hebben we ervoor gezorgd dat je in Data Studio zelf kunt kiezen welke bestaande kolommen je wilt zien. Dit hoef je als gebruiker dus niet zelf meer te doen in Excel. Vervolgens kun je zelf gemakkelijk filteren op je rapportage in Data Studio en kun je je gefilterde rapport downloaden in Excel.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Van ruwe data naar relevante inzichten voor taxibedrijven”

Wim Geurts|18.12.20|18:36

NEDERLAND is in lockdown?

Tijdens de feestdagen gaan DUIZENDEN mensen met de taxi op familie bezoek.
Soms zelfs met 4 personen in een personenauto!!

En via regio-taxi en valys wordt dit ook nog gesubsidieerd door de diverse overheden.
Hoezo lockdown??

Van ruwe data naar relevante inzichten voor taxibedrijven | TaxiPro

Van ruwe data naar relevante inzichten voor taxibedrijvenMet Data Studio heeft Cabman een toepassing ontwikkeld voor het vertalen van ruwe data naar relevante inzichten voor taxibedrijven. Die inzichten hebben onder meer betrekking op aantallen ritten, stilstand en de gemiddelde afstand per rit. Deze en andere gegevens kunnen ook per tijdvak met elkaar worden vergeleken.

Binnen Data Studio wordt gewerkt met een aantal kritieke prestatie-indicatoren. Op een dashboard zijn al deze KPI’s en de bijbehorende gegevens te zien. Het gaat dan om de KPI’s totale stilstand, het aantal beladen ritten, het dienstoverzicht, de gemiddelde stilstand, het totale aantal ritten, het gemiddelde aantal kilometers per rit, de activiteitenverdeling en diensten met een ongeldige pauze. Binnenkort wordt daar nog informatie over de beladen rit-ratio per chauffeur en in totaal aan toegevoegd.

Al deze gegevens kunnen per maand of kwartaal met elkaar worden vergeleken, zodat de taxionderneming inzicht in de ontwikkelingen van de verschillende KPI’s krijgt en daarop indien gewenst kan bijsturen. De verschillen worden zowel in procenten als in totale aantallen weergegeven.

Probleem verholpen

Data Studio is onderdeel van Cabman Data, waarin het mogelijk is om rapportages te downloaden in Excel. “We kregen echter van verschillende gebruikers te horen dat het lastig was om elke keer de juiste kolommen te selecteren in Excel. Om dit probleem te verhelpen, hebben we ervoor gezorgd dat je in Data Studio zelf kunt kiezen welke bestaande kolommen je wilt zien. Dit hoef je als gebruiker dus niet zelf meer te doen in Excel. Vervolgens kun je zelf gemakkelijk filteren op je rapportage in Data Studio en kun je je gefilterde rapport downloaden in Excel.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Van ruwe data naar relevante inzichten voor taxibedrijven”

Wim Geurts|18.12.20|18:36

NEDERLAND is in lockdown?

Tijdens de feestdagen gaan DUIZENDEN mensen met de taxi op familie bezoek.
Soms zelfs met 4 personen in een personenauto!!

En via regio-taxi en valys wordt dit ook nog gesubsidieerd door de diverse overheden.
Hoezo lockdown??