Daklicht taxibus

Proef met vrijwilligersvervoer voor 1 euro in Oss

Foto: Toyota

Inwoners van Oss hebben kennis kunnen maken met de Ruwaard-Mobiel, een elektrisch golfwagentje waarmee geïsoleerde ouderen uit de wijk Ruwaard van deur tot deur vervoerd kunnen worden. Het voertuigje, bestuurd door vrijwilligers, wordt gezien als goedkoop alternatief voor de taxi.

Sinds twee jaar is het wagentje onder de naam MuzeMobiel actief in Uden, waar het met name ouderen vervoert. Wegens succes was het afgelopen week daarom ook mogelijk om een proefrit te maken met het elektrische golfkarretje in de Osse wijk Ruwaard, schrijft het Brabants Dagblad. 

Om subsidie voor het wagentje te krijgen moet er aangetoond worden dat er vraag naar is. Daarom werd er getest of het wagentje ook daar een uitkomst zou kunnen zijn voor bewoners die minder mobiel zijn en veel alleen thuis zitten. Met zes ritjes liep het niet storm, maar dit lijkt geen reden te zijn om te stellen dat de proef niet geslaagd is.  Het wagentje moet namelijk juist voor mensen die bijna niet het huis uit komen een uitkomst bieden.

Vrijwilligerspool

In Uden wordt het vervoer door veertien vrijwilligers uitgevoerd. Als de Ruwaard-Mobiel er komt, wordt er net als in Uden een vrijwilligerspool van chauffeurs gemaakt en kunnen mensen een rit aanvragen. De ritprijs met deze dienst bedraagt echter maar één euro. 

Inwoners kunnen nog tot woensdag aangeven of ze interesse hebben in de Ruwaard-mobiel. Mocht de animo groot genoeg zijn, zal het wagentje vanaf het voorjaar van 2022 in de Ruwaard en naar de poli van Bernhoven en station Oss-West rijden. Een van de initiatiefnemers stelt uitdrukkelijk verder geen concurrent van de regiotaxi te willen zijn. In eerste instantie gaat het om een proef van een jaar. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Proef met vrijwilligersvervoer voor 1 euro in Oss”

Bernd Visser|05.05.21|08:57

Erg fijne service met nog meer vrijwilligers dus nog meer betaalde krachten welke thuis werkloos zitten en bedrijven die door de pandemie toch al een omzet verlies hebben zien ook dit stukje omzet verdampen.

Het idee is leuk maar dan graag met betaalde krachten.

Peter Vriens|05.05.21|09:06

“Een van de initiatiefnemers stelt uitdrukkelijk verder geen concurrent van de regiotaxi te willen zijn”
Dat neemt niet weg dat dat je wel MEEDOET aan oneerlijke concurrentie.

Astrid Klijberg|11.05.21|13:46

Hoe zit het met de veiligheid van de passagiers. Is het voertuig wel veilig genoeg, voldoet het aan de crash-testen. Zijn de mensen voldoende verzekerd? Waarom hoeven deze vrijwilligers niet te voldoen aan eisen in de wet personenvervoer genoemd.

Proef met vrijwilligersvervoer voor 1 euro in Oss | TaxiPro
Daklicht taxibus

Proef met vrijwilligersvervoer voor 1 euro in Oss

Foto: Toyota

Inwoners van Oss hebben kennis kunnen maken met de Ruwaard-Mobiel, een elektrisch golfwagentje waarmee geïsoleerde ouderen uit de wijk Ruwaard van deur tot deur vervoerd kunnen worden. Het voertuigje, bestuurd door vrijwilligers, wordt gezien als goedkoop alternatief voor de taxi.

Sinds twee jaar is het wagentje onder de naam MuzeMobiel actief in Uden, waar het met name ouderen vervoert. Wegens succes was het afgelopen week daarom ook mogelijk om een proefrit te maken met het elektrische golfkarretje in de Osse wijk Ruwaard, schrijft het Brabants Dagblad. 

Om subsidie voor het wagentje te krijgen moet er aangetoond worden dat er vraag naar is. Daarom werd er getest of het wagentje ook daar een uitkomst zou kunnen zijn voor bewoners die minder mobiel zijn en veel alleen thuis zitten. Met zes ritjes liep het niet storm, maar dit lijkt geen reden te zijn om te stellen dat de proef niet geslaagd is.  Het wagentje moet namelijk juist voor mensen die bijna niet het huis uit komen een uitkomst bieden.

Vrijwilligerspool

In Uden wordt het vervoer door veertien vrijwilligers uitgevoerd. Als de Ruwaard-Mobiel er komt, wordt er net als in Uden een vrijwilligerspool van chauffeurs gemaakt en kunnen mensen een rit aanvragen. De ritprijs met deze dienst bedraagt echter maar één euro. 

Inwoners kunnen nog tot woensdag aangeven of ze interesse hebben in de Ruwaard-mobiel. Mocht de animo groot genoeg zijn, zal het wagentje vanaf het voorjaar van 2022 in de Ruwaard en naar de poli van Bernhoven en station Oss-West rijden. Een van de initiatiefnemers stelt uitdrukkelijk verder geen concurrent van de regiotaxi te willen zijn. In eerste instantie gaat het om een proef van een jaar. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Proef met vrijwilligersvervoer voor 1 euro in Oss”

Bernd Visser|05.05.21|08:57

Erg fijne service met nog meer vrijwilligers dus nog meer betaalde krachten welke thuis werkloos zitten en bedrijven die door de pandemie toch al een omzet verlies hebben zien ook dit stukje omzet verdampen.

Het idee is leuk maar dan graag met betaalde krachten.

Peter Vriens|05.05.21|09:06

“Een van de initiatiefnemers stelt uitdrukkelijk verder geen concurrent van de regiotaxi te willen zijn”
Dat neemt niet weg dat dat je wel MEEDOET aan oneerlijke concurrentie.

Astrid Klijberg|11.05.21|13:46

Hoe zit het met de veiligheid van de passagiers. Is het voertuig wel veilig genoeg, voldoet het aan de crash-testen. Zijn de mensen voldoende verzekerd? Waarom hoeven deze vrijwilligers niet te voldoen aan eisen in de wet personenvervoer genoemd.