Waterstoftaxi Eminent Persoonlijk Vervoer

Drenthe verwelkomt eerste waterstoftaxi

Foto: Hans du Jeu

Met een taxi op waterstof heeft Eminent Persoonlijk Vervoer een primeur in Drenthe. De vervoerder ziet deze emissievrije taxi vooral als uitkomst voor langere afstanden. 

Eminent Persoonlijk Vervoer verzorgt al jarenlang zakelijk vervoer, trouwvervoer, straattaxivervoer en VIP vervoer. Hans de Jeu, eigenaar van de eenmanszaak, zegt dat hij het altijd al belangrijk heeft gevonden om zuinig te rijden. “Ik had tot voor kort een dieselvoertuig die heel zuinig reed, maar nu wordt je er steeds meer op aangestuurd om snel over te stappen naar een uitstootvrij voertuig. Ik heb nog vijf jaar te gaan tot mijn pensioen en ik wil deze jaren graag volmaken met deze waterstofauto.”

De keuze voor een voertuig op waterstof was voor De Jeu vrij gemakkelijk. Hij rijdt namelijk geregeld lange afstanden voor gemeenten en overheidsinstanties. “Als ik drie keer in de week vanuit Drenthe naar Brussel of naar Den Haag moet, is dat met een elektrische auto qua laadtijd tussendoor niet haalbaar. Het bijtanken van waterstof gaat vele malen sneller.”

Binnen 150 kilometer tanken 

De taxiondernemer rijdt nu twee maanden met het voertuig en spreekt zijn tevredenheid uit. “Ik heb voor mijn gevoel de ultieme oplossing gevonden om uitstootvrij te rijden.” Er zijn volgens De Jeu momenteel echter nog niet voldoende waterstoftanks om overal gemakkelijk bij te tanken. “Er staan wel diverse locaties gepland waar nieuwe waterstof-pompstations gebouwd gaan worden en verschillende firma’s houden zich hier mee bezig. Ik heb er vertrouwen in dat ik straks, waar ik ook rijd, binnen 150 kilometer kan tanken.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

4 reacties op “Drenthe verwelkomt eerste waterstoftaxi”

Taxi Volendam|19.05.21|14:00

Er zijn gelukkig ook nog positieve berichten, zoals deze waterstof Taxi !
Ik neem m’n petje voor dit bedrijf af.
Nu de Overheid nog, die zolang waterstof nog prijzig is deze ondernemer steunen met dit project.

Ton van Dalfsen|20.05.21|16:06

Goede keuze. Shell is heel hard bezig om waterstof stations uit te breiden.
2030 moet alles toch uitstootvrij zijn? tegen die tijd gaan de energieprijzen omhoog. want de overheid zal veel accijnzen mislopen op benzine en diesel. Dus het moet toch ergens anders vandaan komen. Nu zegt men: ja maar ik heb thuis groene stroom. Ja dat kan je hebben als je zonnepanelen hebt of een eigen windmolen. want een abo op groene stroom heb je nog geen zekerheid dat je het werkelijk krijgt.

Ton van Dalfsen|20.05.21|16:08

Ken je nog dat reclame filmpje met die man die aan zijn stopcontact ruikt? Dat bedoel ik. Het zelfde als die trams met reclame erop. Deze tram rijdt op groene stroom. Neem aan dat de GVB genoeg zonnepanelen heeft om al die trams op groene stroom te laten rijden

Ruud|25.05.21|10:08

Vraag je eens af wat er gebeurd als er “vervuilde” waterstof getankt wordt, of als de waterstofpomp(tanken), waar je met je lege waterstofauto staat, in storing is….

Drenthe verwelkomt eerste waterstoftaxi | TaxiPro
Waterstoftaxi Eminent Persoonlijk Vervoer

Drenthe verwelkomt eerste waterstoftaxi

Foto: Hans du Jeu

Met een taxi op waterstof heeft Eminent Persoonlijk Vervoer een primeur in Drenthe. De vervoerder ziet deze emissievrije taxi vooral als uitkomst voor langere afstanden. 

Eminent Persoonlijk Vervoer verzorgt al jarenlang zakelijk vervoer, trouwvervoer, straattaxivervoer en VIP vervoer. Hans de Jeu, eigenaar van de eenmanszaak, zegt dat hij het altijd al belangrijk heeft gevonden om zuinig te rijden. “Ik had tot voor kort een dieselvoertuig die heel zuinig reed, maar nu wordt je er steeds meer op aangestuurd om snel over te stappen naar een uitstootvrij voertuig. Ik heb nog vijf jaar te gaan tot mijn pensioen en ik wil deze jaren graag volmaken met deze waterstofauto.”

De keuze voor een voertuig op waterstof was voor De Jeu vrij gemakkelijk. Hij rijdt namelijk geregeld lange afstanden voor gemeenten en overheidsinstanties. “Als ik drie keer in de week vanuit Drenthe naar Brussel of naar Den Haag moet, is dat met een elektrische auto qua laadtijd tussendoor niet haalbaar. Het bijtanken van waterstof gaat vele malen sneller.”

Binnen 150 kilometer tanken 

De taxiondernemer rijdt nu twee maanden met het voertuig en spreekt zijn tevredenheid uit. “Ik heb voor mijn gevoel de ultieme oplossing gevonden om uitstootvrij te rijden.” Er zijn volgens De Jeu momenteel echter nog niet voldoende waterstoftanks om overal gemakkelijk bij te tanken. “Er staan wel diverse locaties gepland waar nieuwe waterstof-pompstations gebouwd gaan worden en verschillende firma’s houden zich hier mee bezig. Ik heb er vertrouwen in dat ik straks, waar ik ook rijd, binnen 150 kilometer kan tanken.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

4 reacties op “Drenthe verwelkomt eerste waterstoftaxi”

Taxi Volendam|19.05.21|14:00

Er zijn gelukkig ook nog positieve berichten, zoals deze waterstof Taxi !
Ik neem m’n petje voor dit bedrijf af.
Nu de Overheid nog, die zolang waterstof nog prijzig is deze ondernemer steunen met dit project.

Ton van Dalfsen|20.05.21|16:06

Goede keuze. Shell is heel hard bezig om waterstof stations uit te breiden.
2030 moet alles toch uitstootvrij zijn? tegen die tijd gaan de energieprijzen omhoog. want de overheid zal veel accijnzen mislopen op benzine en diesel. Dus het moet toch ergens anders vandaan komen. Nu zegt men: ja maar ik heb thuis groene stroom. Ja dat kan je hebben als je zonnepanelen hebt of een eigen windmolen. want een abo op groene stroom heb je nog geen zekerheid dat je het werkelijk krijgt.

Ton van Dalfsen|20.05.21|16:08

Ken je nog dat reclame filmpje met die man die aan zijn stopcontact ruikt? Dat bedoel ik. Het zelfde als die trams met reclame erop. Deze tram rijdt op groene stroom. Neem aan dat de GVB genoeg zonnepanelen heeft om al die trams op groene stroom te laten rijden

Ruud|25.05.21|10:08

Vraag je eens af wat er gebeurd als er “vervuilde” waterstof getankt wordt, of als de waterstofpomp(tanken), waar je met je lege waterstofauto staat, in storing is….