Zeeuwse pilot met vraaggestuurd vervoer verlengd

Ontmoetingsbus Reimerswaal

De pilot met flexibel en vraaggestuurd vervoer in de Zeeuwse gemeente Reimerswaal is verlengd tot 1 november. De zogeheten Ontmoetingsbus wordt op dinsdagmiddagen ingezet voor inwoners met een specifieke vervoersbehoefte. De proef is gestart op 5 april.

De pilot komt voort uit de Regionale Mobiliteitsstrategie van de provincie, gemeenten en andere Zeeuwse partijen. In dat plan wil Zeeland allerlei vervoersvormen beter met elkaar verbinden, aangezien zowel het openbaar vervoer als het doelgroepenvervoer zwaar onder druk staat in de dunbevolkte provincie. Met een nieuw mobiliteitssysteem wil de provincie die problemen ondervangen.

Daarin is ruimte voor vervoersvormen als deeltaxi’s en kleine busjes, als aanvulling op doelgroepenvervoer en vrijwilligersinitiatieven. Een nog op te richten Mobiliteitscentrale Zeeland moet al dat vervoer als coördinator gaan aansturen. Ook zal er slim gebruik worden gemaakt van verschillende datastromen om het vervoer in Zeeland te verbeteren. En is er budget uitgetrokken om nieuwe ontwikkelingen te testen in de vorm van pilots, zoals vraaggestuurd vervoer.

Ontmoetingsbus Reimerswaal

Met de Ontmoetingsbus Reimerswaal mikken de initiatiefnemers op bewoners die op pad willen, maar voor wie het bestaande vervoer geen goede oplossing biedt. Daarom wordt buurtbus Waarde elke dinsdagmiddag tussen half één en drie uur op een flexibele manier ingezet voor de pilot. De bus haalt passagiers na reservering via de gemeentelijke vervoerscentrale op en brengt ze ook weer terug. Normaal rijdt de buurtbus op vaste tijden en haltes. Een ritje kost 2 euro en dat bedrag moet in de bus gepind worden.

De Ontmoetingsbus is een initiatief van de gemeente Reimerswaal, de provincie Zeeland, Connexxion, Zorggroep Ter Weel en buurtbusvereniging Waarde.

Het doel van de pilot is om te kijken of er belangstelling is voor een dergelijk vorm van vervoer. Als dat inderdaad het geval is, wordt deze vorm van vraaggestuurd vervoer verder uitgerold in de provincie op plekken waar er behoefte aan is.

Lees ook

Taxi kan vanaf 2024 deel Zeeuws busvervoer vervangen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.