Daklicht

Petitie voor erkenning taxisector als cruciale beroepsgroep

Bron: TaxiPro (Inge Jacobs)

Een nieuwe petitie moet eraan bijdragen dat werk in de taxibranche alsnog tot de cruciale beroepen wordt gerekend. De initiatiefnemers missen nu de erkenning voor het vervoer dat nog wel doorgaat, waarbij het risico op aanraking met het coronavirus reëel is.

Toen de regering onlangs een pakket maatregelen bekendmaakte om de verspreiding van het virus in Nederland tegen te gaan, werden daarbij ook aantal vitale sectoren en cruciale beroepen vastgesteld. Het werk in deze sectoren moet ‘gewoon’ doorgaan, omdat de diensten en producten die worden geleverd cruciaal zijn voor de samenleving. Op de lijst staan onder meer de gezondheidszorg, afvalinzameling -en verwerking, openbaar vervoer, kinderopvang en media.

In eerste lijn werkzaam

De taxibranche behoort niet tot deze cruciale sectoren. Dat is volgens de oprichters van het online platform coronataxi.nl onterecht. Zij zijn daarom nu een petitie gestart om die erkenning alsnog te realiseren. “Wij pleiten voor erkenning van de overheid van de taxibranche als vitale beroepsgroep. Deze groep is in de eerste lijn werkzaam met grote kans op besmetting, omdat stoppen geen optie is in verband met zorgvervoer. Ritten met klanten voor dialyse, chemo en bestralen moeten doorgaan.”

TaxiPro houdt een dossier bij met alle artikelen over de uitwerking van het coronavirus op de taxibranche.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.