Babbelbus A-Tax de Vries

Veel belangstelling voor Babbelbus A-Tax de Vries

Foto: A-Tax de Vries

Dankzij de Babbelbus van A-Tax de Vries Personenvervoer kunnen mensen in verpleeghuizen en zorginstellingen toch bezoek ontvangen. Het initiatief sloeg meteen aan en blijkt ook geschikt voor kraamvisites en Moederdagbezoekjes. Wellicht kan het op termijn ook een alternatief bieden voor vervoer dat in de 1,5 meter-samenleving niet mogelijk is.

Het idee voor de Babbelbus is afgeleid van de boxen die het mogelijk maken om in de huidige omstandigheden toch bewoners van verpleeghuizen en andere zorginstellingen te bezoeken. Wouter Giebing van A-Tax de Vries Personenvervoer uit Hillegom zag daarover iets op tv en dacht: “Dat moet ook prima met een rolstoelbus kunnen. De afmetingen zijn ongeveer hetzelfde en het grote voordeel is natuurlijk dat zo’n bus mobiel is, waardoor je er meer mensen mee kunt bedienen.”

De bus werd voorzien van een luchtdichte tussenwand, verlichting, reinigingsmiddelen en alles wat verder nodig is om mensen elkaar veilig te laten zien en spreken in coronatijd. Het initiatief werd gedeeld op social media en kwam in de lokale huis-aan-huiskrant aan bod. Meteen was er grote belangstelling. “Niet alleen vanuit verpleeghuizen en andere zorginstellingen, maar bijvoorbeeld ook voor kraamvisites. Voor Moederdag zaten we begin deze week al compleet volgeboekt. Al dat enthousiasme is natuurlijk fantastisch”, aldus Giebing.

Mooi om te zien

A-Tax de Vries faciliteert de Babbelbus kosteloos en belangeloos en wist vooraf ook niet wat er verwacht kon worden. “Zo dachten we eerst aan een half uur per gebruiker, maar vaak vindt men tien of vijftien minuten al geweldig. Dat is namelijk al heel wat als je elkaar twee maanden niet gezien hebt. Er komen ook veel emoties los in de Babbelbus en dat is ontzettend mooi om te zien.”

Voor A-Tax de Vries is dit een manier om toch iets neer te zetten in een tijd waarin er nauwelijks werk is. “Ons vervoer staat nagenoeg stil en de chauffeurs zitten thuis. Gelukkig wonen we in een land waar de overheid ons in deze crisis te hulp schiet. Zonder de NOW-regeling zouden wij en veel andere bedrijven snel omvallen. Met de Babbelbus doen we ook nog iets terug voor de steun die we krijgen.”

Tekst loopt door onder de foto

Babbelbus A-Tax de Vries

Dat alles neemt niet weg dat het concept op de langere termijn ook zijn nut kan hebben voor de bedrijfsvoering. “Nu doen we dit gratis, maar alles wijst er op dat we nog wel een tijdje de 1,5 meter-samenleving zullen hebben. Dat zou betekenen dat ouderen en andere kwetsbare groepen geen direct contact met anderen mogen hebben. De Babbelbus kan dan een mooi alternatief zijn voor het vervoer waar deze mensen in normale tijden bij ons gebruik van zouden maken”, vertelt Giebing.

Flinke uitdaging

Op de korte termijn is A-Tax de Vries nu vooral bezig met het weer opstarten van het leerlingenvervoer. Op 11 mei gaan immers de basisscholen weer open. “Het is een flinke uitdaging. Wekenlang is gezegd dat we van alles niet mochten en opeens kunnen we per 11 mei weer als vanouds gaan rijden. Dat zorgt voor vragen en onrust bij chauffeurs. Veel bedrijven komen toch met oplossingen om chauffeurs en leerlingen fysiek van elkaar gescheiden te houden, zodat ze toch met een veilig gevoel gaan rijden. En na verloop van tijd zal alles steeds normaler worden.”

Dat neemt niet weg dat de coronacrisis effect heeft op het personeelsbestand van A-Tax de Vries Personenvervoer. Zeker in het leerlingenvervoer ligt de gemiddelde leeftijd van de chauffeurs wat hoger. “Verschillende chauffeurs stoppen er nu mee omdat ze het risico niet willen nemen dat ze besmet raken. Heel begrijpelijk, maar het zijn goede mensen en ze hadden nog jaren kunnen rijden. Dus het is jammer dat we ze hierdoor kwijtraken, en die ontwikkeling zie je helaas ook bij veel andere bedrijven.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Veel belangstelling voor Babbelbus A-Tax de Vries”

Stef Bouwhuis|07.05.20|13:15

Super initiatief! Wees innovatief en bedenk nieuwe mogelijke diensten. Wacht niet alleen op steun!

Eric van Dulst|07.05.20|17:27

Mooi initiatief,goede reclame:)

Veel belangstelling voor Babbelbus A-Tax de Vries | TaxiPro
Babbelbus A-Tax de Vries

Veel belangstelling voor Babbelbus A-Tax de Vries

Foto: A-Tax de Vries

Dankzij de Babbelbus van A-Tax de Vries Personenvervoer kunnen mensen in verpleeghuizen en zorginstellingen toch bezoek ontvangen. Het initiatief sloeg meteen aan en blijkt ook geschikt voor kraamvisites en Moederdagbezoekjes. Wellicht kan het op termijn ook een alternatief bieden voor vervoer dat in de 1,5 meter-samenleving niet mogelijk is.

Het idee voor de Babbelbus is afgeleid van de boxen die het mogelijk maken om in de huidige omstandigheden toch bewoners van verpleeghuizen en andere zorginstellingen te bezoeken. Wouter Giebing van A-Tax de Vries Personenvervoer uit Hillegom zag daarover iets op tv en dacht: “Dat moet ook prima met een rolstoelbus kunnen. De afmetingen zijn ongeveer hetzelfde en het grote voordeel is natuurlijk dat zo’n bus mobiel is, waardoor je er meer mensen mee kunt bedienen.”

De bus werd voorzien van een luchtdichte tussenwand, verlichting, reinigingsmiddelen en alles wat verder nodig is om mensen elkaar veilig te laten zien en spreken in coronatijd. Het initiatief werd gedeeld op social media en kwam in de lokale huis-aan-huiskrant aan bod. Meteen was er grote belangstelling. “Niet alleen vanuit verpleeghuizen en andere zorginstellingen, maar bijvoorbeeld ook voor kraamvisites. Voor Moederdag zaten we begin deze week al compleet volgeboekt. Al dat enthousiasme is natuurlijk fantastisch”, aldus Giebing.

Mooi om te zien

A-Tax de Vries faciliteert de Babbelbus kosteloos en belangeloos en wist vooraf ook niet wat er verwacht kon worden. “Zo dachten we eerst aan een half uur per gebruiker, maar vaak vindt men tien of vijftien minuten al geweldig. Dat is namelijk al heel wat als je elkaar twee maanden niet gezien hebt. Er komen ook veel emoties los in de Babbelbus en dat is ontzettend mooi om te zien.”

Voor A-Tax de Vries is dit een manier om toch iets neer te zetten in een tijd waarin er nauwelijks werk is. “Ons vervoer staat nagenoeg stil en de chauffeurs zitten thuis. Gelukkig wonen we in een land waar de overheid ons in deze crisis te hulp schiet. Zonder de NOW-regeling zouden wij en veel andere bedrijven snel omvallen. Met de Babbelbus doen we ook nog iets terug voor de steun die we krijgen.”

Tekst loopt door onder de foto

Babbelbus A-Tax de Vries

Dat alles neemt niet weg dat het concept op de langere termijn ook zijn nut kan hebben voor de bedrijfsvoering. “Nu doen we dit gratis, maar alles wijst er op dat we nog wel een tijdje de 1,5 meter-samenleving zullen hebben. Dat zou betekenen dat ouderen en andere kwetsbare groepen geen direct contact met anderen mogen hebben. De Babbelbus kan dan een mooi alternatief zijn voor het vervoer waar deze mensen in normale tijden bij ons gebruik van zouden maken”, vertelt Giebing.

Flinke uitdaging

Op de korte termijn is A-Tax de Vries nu vooral bezig met het weer opstarten van het leerlingenvervoer. Op 11 mei gaan immers de basisscholen weer open. “Het is een flinke uitdaging. Wekenlang is gezegd dat we van alles niet mochten en opeens kunnen we per 11 mei weer als vanouds gaan rijden. Dat zorgt voor vragen en onrust bij chauffeurs. Veel bedrijven komen toch met oplossingen om chauffeurs en leerlingen fysiek van elkaar gescheiden te houden, zodat ze toch met een veilig gevoel gaan rijden. En na verloop van tijd zal alles steeds normaler worden.”

Dat neemt niet weg dat de coronacrisis effect heeft op het personeelsbestand van A-Tax de Vries Personenvervoer. Zeker in het leerlingenvervoer ligt de gemiddelde leeftijd van de chauffeurs wat hoger. “Verschillende chauffeurs stoppen er nu mee omdat ze het risico niet willen nemen dat ze besmet raken. Heel begrijpelijk, maar het zijn goede mensen en ze hadden nog jaren kunnen rijden. Dus het is jammer dat we ze hierdoor kwijtraken, en die ontwikkeling zie je helaas ook bij veel andere bedrijven.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Veel belangstelling voor Babbelbus A-Tax de Vries”

Stef Bouwhuis|07.05.20|13:15

Super initiatief! Wees innovatief en bedenk nieuwe mogelijke diensten. Wacht niet alleen op steun!

Eric van Dulst|07.05.20|17:27

Mooi initiatief,goede reclame:)