Leerlingenvervoer 3

Minister verlengt coulancemaatregelen taxibranche

Foto: still video NCC Jeroen de Groot / ProMedia

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft een aantal maatregelen verlengd om onder meer de taxisector wat bewegingsruimte te bieden in tijden van strenge coronaregels. Het gaat specifiek om het verlengen van de geldigheidsduur van bepaalde certificaten en behaalden examenresultaten.

De coulancemaatregelen zijn niet nieuw. De regering hanteert deze al sinds de eerste coronamaatregelen afgelopen maart werden genomen. Het idee is om zo de vitale processen in getroffen sectoren zoveel mogelijk te ontzien. Omdat onlangs de coronamaatregelen flink zijn aangescherpt voor de periode tot en met in elk geval half januari, zijn ook de maatregelen om de sectoren wat ademruimte te geven verlengd.

Chauffeursdiploma, Directiechauffeur en LWT-kaart

Voor de taxisector gaat het specifiek om drie zaken:

  • De geldigheidsduur van uitslagen van de theorie- en praktijkexamens, benodigd voor het behalen van een Chauffeursdiploma CCV Taxi Volledig of Chauffeursdiploma CCV Taxi Beperkt, is verlengd tot 1 oktober 2021.
  • Hetzelfde geldt voor de geldigheidsduur van certificaten en examens Directiechauffeur CCV-D1 en CCV-D2.
  • Ook chauffeurskaarten die zijn afgegeven in het kader van een leer-werktraject (LWT) voor het vak van taxichauffeur zijn verlengd. Hiervoor geldt dat deze geldig blijven tot maximaal 3 maanden na het verlopen van de wettelijke termijn van de LWT-chauffeurskaart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Minister verlengt coulancemaatregelen taxibranche”

Ton van Dalfsen|06.01.21|20:07

Coulance? Haar eigen ILT stond vandaag in de ochtend bij vertrekhal schiphol met vele wagens en pionnen. Dat alleen maar om de taxiondernemer het leven zuur maken in deze slechte tijd. één verkeerde handeling met BCT BOETE. Er is al zo weinig te verdienen voor velen.
SCHAAM JULLIE ILT !!!!!!!!!

Minister verlengt coulancemaatregelen taxibranche | TaxiPro
Leerlingenvervoer 3

Minister verlengt coulancemaatregelen taxibranche

Foto: still video NCC Jeroen de Groot / ProMedia

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft een aantal maatregelen verlengd om onder meer de taxisector wat bewegingsruimte te bieden in tijden van strenge coronaregels. Het gaat specifiek om het verlengen van de geldigheidsduur van bepaalde certificaten en behaalden examenresultaten.

De coulancemaatregelen zijn niet nieuw. De regering hanteert deze al sinds de eerste coronamaatregelen afgelopen maart werden genomen. Het idee is om zo de vitale processen in getroffen sectoren zoveel mogelijk te ontzien. Omdat onlangs de coronamaatregelen flink zijn aangescherpt voor de periode tot en met in elk geval half januari, zijn ook de maatregelen om de sectoren wat ademruimte te geven verlengd.

Chauffeursdiploma, Directiechauffeur en LWT-kaart

Voor de taxisector gaat het specifiek om drie zaken:

  • De geldigheidsduur van uitslagen van de theorie- en praktijkexamens, benodigd voor het behalen van een Chauffeursdiploma CCV Taxi Volledig of Chauffeursdiploma CCV Taxi Beperkt, is verlengd tot 1 oktober 2021.
  • Hetzelfde geldt voor de geldigheidsduur van certificaten en examens Directiechauffeur CCV-D1 en CCV-D2.
  • Ook chauffeurskaarten die zijn afgegeven in het kader van een leer-werktraject (LWT) voor het vak van taxichauffeur zijn verlengd. Hiervoor geldt dat deze geldig blijven tot maximaal 3 maanden na het verlopen van de wettelijke termijn van de LWT-chauffeurskaart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Minister verlengt coulancemaatregelen taxibranche”

Ton van Dalfsen|06.01.21|20:07

Coulance? Haar eigen ILT stond vandaag in de ochtend bij vertrekhal schiphol met vele wagens en pionnen. Dat alleen maar om de taxiondernemer het leven zuur maken in deze slechte tijd. één verkeerde handeling met BCT BOETE. Er is al zo weinig te verdienen voor velen.
SCHAAM JULLIE ILT !!!!!!!!!