Standplaats Rotterdam CS. Foto: Jan Kok

Nieuwe taxidienst Heetch actief in Rotterdam

Standplaats Rotterdam CS. Foto: Jan Kok (onbeperkt gebruik)

De on-demand taxidienst Heetch is sinds maandag actief in Rotterdam. Dit is de eerste stad in Nederland waar de start-up taxiritten aanbiedt. De dienst richt zich vooral op een jong en lokaal publiek. 

Na België, Frankrijk, Algerije, Marokko en Angola is Nederland het vijfde land waar de Franse taxidienst zich vestigt. Maxime Vander Stichele, hoofd van Heetch België, stelt dat zij met het platform een bijdrage willen leveren aan een betere mobiliteit in Rotterdam en vervoer voor iedereen toegankelijker willen maken. 

Via de Heetch-app kunnen de inwoners van Rotterdam 24 uur per dag, zeven dagen in de week een rit reserveren. Na het aangeven van de bestemming zien gebruikers direct hoe snel een chauffeur hen kan oppikken en hoe laat ze zullen aankomen. De op voorhand aangeven prijs kan cash of automatisch in de app met een creditcard worden betaald. 

‘Grote vraag naar dergelijke dienst’

De dienst wordt sinds een jaar aangeboden in Brussel, en sinds kort ook in Antwerpen. “De uitbreiding naar Rotterdam is voor ons een logische volgende stap. We weten dat de vraag groot is naar een dergelijke dienst. We zijn er dan ook van overtuigd dat we met ons platform een totale service kunnen bieden in Rotterdam.” Vander Stichele benoemd de “trendy app, lage prijzen en flexibele betalingsmogelijkheden” als zaken waarmee ze vooral het jongere en lokale publiek willen aanspreken.

Duwtje in de rug in coronatijd

De chauffeurs die bij het Heetch-platform zijn aangesloten staan 15 procent commissie af. Dit is lager dan bij andere platformen. Bovendien meent de taxidienst dat het gedurende de eerste drie maanden geen commissie afneemt op de voltooide ritten in Rotterdam. Alle omzet gaat naar de chauffeurs. Zo wil de dienst hen een duwtje in de rug geven in coronatijd.

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.