Geld. Foto: iStock / darkojow

Dringend advies Belastingdienst aan vervoerders: verleng bijzonder uitstel van betaling

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

Vervoerders en andere ondernemers waarvan het bijzonder uitstel van betaling is verlopen maar die nog niet aan nieuwe betalingsverlichtingen kunnen voldoen, krijgen van de Belastingdienst het advies om dit uitstel te verlengen. Dit kan nog tot en met 30 juni.

Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de vervoersbranche, hier een brief over van de Belastingdienst. Hun bijzonder uitstel van betaling is verlopen en zij hebben geen verlenging aangevraagd. Dit terwijl zij, nadat het was verlopen, niet alle belastingen waarvoor ze aangifte moeten doen hebben betaald. 

Door het uitstel van betaling te verlengen op bepaalde belastingen hoeven deze pas vanaf 1 juni weer op tijd betaald te worden. Hieronder vallen ook belastingen die nog niet zijn betaald na afloop van het eerdere bijzondere uitstel van drie maanden. 

Betalingsregeling van 36 maanden

Voor de schuld die ondernemers tot 1 juli hebben opgebouwd voor eerder uitgestelde betalingen, wordt vanaf 1 oktober een betalingsregeling getroffen van 36 maanden. Als ervoor wordt gekozen om het uitstel niet te verlengen en de belastingen worden niet op tijd betaald, dan geldt deze terugbetalingsregeling niet. Dan moet de belastingschuld al vóór 1 oktober 2021 betaald zijn. 

De Belastingdienst adviseert ook ondernemers die twijfelen of ze tot 1 juli aan nieuwe betalingsverplichtingen kunnen voldoen om hun uitstel te verlengen. Daarbij kunnen ook bedrijven die nog niet eerder een bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd dit doen tot en met 30 juni. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Dringend advies Belastingdienst aan vervoerders: verleng bijzonder uitstel van betaling | TaxiPro
Geld. Foto: iStock / darkojow

Dringend advies Belastingdienst aan vervoerders: verleng bijzonder uitstel van betaling

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

Vervoerders en andere ondernemers waarvan het bijzonder uitstel van betaling is verlopen maar die nog niet aan nieuwe betalingsverlichtingen kunnen voldoen, krijgen van de Belastingdienst het advies om dit uitstel te verlengen. Dit kan nog tot en met 30 juni.

Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de vervoersbranche, hier een brief over van de Belastingdienst. Hun bijzonder uitstel van betaling is verlopen en zij hebben geen verlenging aangevraagd. Dit terwijl zij, nadat het was verlopen, niet alle belastingen waarvoor ze aangifte moeten doen hebben betaald. 

Door het uitstel van betaling te verlengen op bepaalde belastingen hoeven deze pas vanaf 1 juni weer op tijd betaald te worden. Hieronder vallen ook belastingen die nog niet zijn betaald na afloop van het eerdere bijzondere uitstel van drie maanden. 

Betalingsregeling van 36 maanden

Voor de schuld die ondernemers tot 1 juli hebben opgebouwd voor eerder uitgestelde betalingen, wordt vanaf 1 oktober een betalingsregeling getroffen van 36 maanden. Als ervoor wordt gekozen om het uitstel niet te verlengen en de belastingen worden niet op tijd betaald, dan geldt deze terugbetalingsregeling niet. Dan moet de belastingschuld al vóór 1 oktober 2021 betaald zijn. 

De Belastingdienst adviseert ook ondernemers die twijfelen of ze tot 1 juli aan nieuwe betalingsverplichtingen kunnen voldoen om hun uitstel te verlengen. Daarbij kunnen ook bedrijven die nog niet eerder een bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd dit doen tot en met 30 juni. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.