Taxichauffeur met mondkapje. Foto: IRU

Vierde ronde TVL-subsidie start vermoedelijk tweede helft juni

Taxichauffeur met mondkapje. Foto: IRU, foto bij nieuwsbericht

De vierde aanvraagronde van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) gaat naar alle waarschijnlijkheid open in de tweede helft van juni. Deze aanvraagronde heeft betrekking op het tweede kwartaal van 2021. 

De TVL-regeling ondersteunt ondernemingen die hun omzet met meer dan 30 procent zagen dalen wegens corona, bij het betalen van de vaste lasten. In maart maakte het kabinet al bekend dat de subsidie uitgebreid zou worden naar 100 procent, om zoveel mogelijk bedrijven te helpen. Over het eerste kwartaal van 2021 hadden alle aanvragers recht op 85 procent van hun vaste lasten. Deze aanvraagronde is inmiddels gesloten.

Omdat het eerste kwartaal van 2019 niet representatief was voor veel ondernemers, is het bij deze ronde ook mogelijk om te kiezen voor het derde kwartaal van 2020 als referentieperiode. Dit meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Bedrijven met minder dan 250 medewerkers die aan de voorwaarden voldoen kunnen minimaal 1.500 euro en maximaal 55.000 euro krijgen per drie maanden. Bij bedrijven met meer dan 250 medewerkers bedraagt de maximale subsidie 600.000 euro.

Combinatie TVL en NOW brengt meer op

Ondernemers mogen zowel gebruik maken van de TVL als de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW), Met de NOW wordt een groot deel van de loonkosten vergoed bij ten minste 20 procent omzetverlies. De NOW-aanvraag voor de maanden april, mei en juni kan nog tot en met woensdag 30 juni worden ingediend.

De TVL is bedoeld als aanvulling op de NOW, maar heeft wel invloed op de hoogte hiervan. De vergoeding die er wordt ontvangen vanuit de TVL wordt namelijk opgeteld bij de omzetberekening voor de NOW, waardoor deze subsidie lager uitvalt. Volgens de Rijksoverheid is het zo dat ondanks deze regelingen elkaar ‘bijten’, men opgeteld met beide regelingen meer subsidie ontvangt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.