Trevvel coördinatie

Vervoerders dragen coördinatie transport IC-patiënten over aan landelijk coronacentrum

Foto: persbericht Trevvel

Trevvel en Transvision ondersteunden de afgelopen weken MICU Zuidwest-Nederland bij het vervoer van ruim 300 intensive care-patiënten tussen verschillende ziekenhuizen. Nu het Erasmus MC het landelijke coördinatiecentrum voor coronapatiënten heeft gerealiseerd, wordt de coördinatie aan die instelling overgedragen.

Trevvel neemt normaalgesproken het doelgroepenvervoer in Rotterdam voor zijn rekening en Transvision is mede verantwoordelijk voor het Valysvervoer. Beide vormen van contractvervoer zijn door de coronacrisis grotendeels stil komen te liggen. Daardoor hadden ook de afdelingen die bij elkaar jaarlijks miljoenen ritten aansturen weinig mee om handen. Die vrijgekomen capaciteit werd de afgelopen weken ingezet om MICU Zuidwest-Nederland te ondersteunen, een organisatie die is gespecialiseerd in het vervoer van IC-patiënten tussen ziekenhuizen.

Over de weg en door de lucht

“Vanuit de regiecentrale van Trevvel is de afgelopen anderhalve week in vierentwintig-uursdiensten met veel enthousiasme en inzet aansturing gegeven aan het interklinische transport van de meest kwetsbare, met het coronavirus besmette IC-patiënten. In de tussentijd had het Erasmus MC de tijd om de landelijke, algehele coördinatie van coronapatiënten op te bouwen.” In totaal werden er ruim 300 patiënten vervoerd, vooral vanuit ziekenhuizen in Noord-Brabant. “De IC-patïenten werden over de weg, maar ook de lucht vervoerd met speciale ambulances, beter bekend als ‘mobiele intensive care units’, met inzet van MICU-collega’s uit de 25 ambulanceregio’s die Nederland telt.”

Deze werkzaamheden stelden het Erasmus MC in de gelegenheid om het landelijke coördinatiecentrum voor coronapatiënten (LCPS) op een gedegen manier tot stand te brengen. “Nu het LCPS in het Erasmus MC volledig operationeel is dragen de initiatiefnemers Trevvel, Transvison en MICU Zuidwest-Nederland hun taak met vertrouwen over en wensen hen alle succes toe om deze coronacrisis te helpen bezweren.”

TaxiPro houdt een dossier bij met alle artikelen over de coronacrisis in de taxibranche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Vervoerders dragen coördinatie transport IC-patiënten over aan landelijk coronacentrum | TaxiPro