Unsplash - Taxi's in New York
Visumbuitenland

Taxi nemen op vakantie? Hier moet je rekening mee houden

De bekende gele taxi's in New York. Foto: Unsplash/Ferdinand Stöhr

Je bent uit het vliegtuig gestrompeld, hebt lang gewacht op je bagage en nu ben je eindelijk klaar om aan je vakantie te beginnen. Tot je tot de conclusie komt dat je je rit naar je hotel niet vooraf hebt geboekt. Visumbuitenland geeft vijf tips waardoor je als reiziger zonder problemen en met zo min mogelijk risico’s een taxi kan pakken.

Volgens Visumbuitenland is het van het grootste belang om als reiziger vooraf een tarief vast te stellen. “Aangezien de prijzen voor taxi’s sterk kunnen variëren, afhankelijk van het bedrijf, de afstand, en of ze bijvoorbeeld een toeslag rekenen tijdens het spitsuur, is het aan te raden om vooraf de taxitarieven te onderzoeken. Bijvoorbeeld om van de luchthaven naar het hotel te reizen”, zegt het visumbureau daarover. “Het hoeft niet veel moeite te kosten om deze informatie te vinden, want de meeste prijzen van verschillende bedrijven en hun beoordelingen zijn gemakkelijk te vinden na een snelle zoektocht op Google. Gebruik deze informatie om een gerenommeerd taxibedrijf te vinden en een keuze te maken waar jij je goed bij voelt.”

Ook is het volgens Visumbuitenland verstandiger om een taxi vooraf te boeken, in plaats van er eentje aan te houden op straat. “Vooral als je pas in het land bent aangekomen en nog niet weet welke taxibedrijven goed zijn en welke niet. Daarbij is het ook knap lastig om de veiligheid van een taxi te beoordelen door hem op straat aan te houden.”

Taximeter

Naast het vooraf vaststellen van het tarief en het boeken van een taxi, is het ook raadzaam te controleren of de betreffende chauffeur op de meter rijdt. “Controleer zodra je in een taxi stapt of deze een werkende meter heeft en de juiste vergunningen in bezit heeft. Als er iets niet helemaal goed voelt, of je bent er niet helemaal zeker van dat alles in orde is, is het beter om die taxi niet te nemen. Dit is dan ook een van de redenen waarom het vooraf boeken van een taxi zo belangrijk is, omdat de meeste renommeerde en betrouwbare taxibedrijven werkende apparatuur hebben en al hun vergunningen in orde hebben.”

Daarnaast is het, waar je in de wereld ook naartoe gaat, verstandig om achterin de taxi plaats te nemen. “Zelfs als je alleen reist, is het namelijk niet verplicht om voorin te gaan zitten naast de chauffeur. Kies er altijd voor, wanneer mogelijk, om een plekje achterin de taxi te kiezen. Op die manier zit je wat uit het vizier van de chauffeur en ben je minder snel het doelwit van onder andere diefstal.”

Inlezen

Last but not least raadt Visumbuitenland reizigers aan zich goed in te lezen over de plekken die je tijdens je vakantie wil of gaat bezoeken. “Hoe ver ligt de bezienswaardigheid vanaf je hotel? Wat hebben andere reizigers betaald voor een taxirit naar dezelfde locatie? Dit zijn misschien enkele van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen voordat je een taxi boekt, zodat je een helder idee hebt van wat de gemiddelde taxiprijzen zijn voor het bezoeken van een bepaalde toeristische attractie. Je kunt daarnaast ook, gewoon voor de zekerheid, voor vertrek de juiste routes opzoeken.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi nemen op vakantie? Hier moet je rekening mee houden | TaxiPro
Unsplash - Taxi's in New York
Visumbuitenland

Taxi nemen op vakantie? Hier moet je rekening mee houden

De bekende gele taxi's in New York. Foto: Unsplash/Ferdinand Stöhr

Je bent uit het vliegtuig gestrompeld, hebt lang gewacht op je bagage en nu ben je eindelijk klaar om aan je vakantie te beginnen. Tot je tot de conclusie komt dat je je rit naar je hotel niet vooraf hebt geboekt. Visumbuitenland geeft vijf tips waardoor je als reiziger zonder problemen en met zo min mogelijk risico’s een taxi kan pakken.

Volgens Visumbuitenland is het van het grootste belang om als reiziger vooraf een tarief vast te stellen. “Aangezien de prijzen voor taxi’s sterk kunnen variëren, afhankelijk van het bedrijf, de afstand, en of ze bijvoorbeeld een toeslag rekenen tijdens het spitsuur, is het aan te raden om vooraf de taxitarieven te onderzoeken. Bijvoorbeeld om van de luchthaven naar het hotel te reizen”, zegt het visumbureau daarover. “Het hoeft niet veel moeite te kosten om deze informatie te vinden, want de meeste prijzen van verschillende bedrijven en hun beoordelingen zijn gemakkelijk te vinden na een snelle zoektocht op Google. Gebruik deze informatie om een gerenommeerd taxibedrijf te vinden en een keuze te maken waar jij je goed bij voelt.”

Ook is het volgens Visumbuitenland verstandiger om een taxi vooraf te boeken, in plaats van er eentje aan te houden op straat. “Vooral als je pas in het land bent aangekomen en nog niet weet welke taxibedrijven goed zijn en welke niet. Daarbij is het ook knap lastig om de veiligheid van een taxi te beoordelen door hem op straat aan te houden.”

Taximeter

Naast het vooraf vaststellen van het tarief en het boeken van een taxi, is het ook raadzaam te controleren of de betreffende chauffeur op de meter rijdt. “Controleer zodra je in een taxi stapt of deze een werkende meter heeft en de juiste vergunningen in bezit heeft. Als er iets niet helemaal goed voelt, of je bent er niet helemaal zeker van dat alles in orde is, is het beter om die taxi niet te nemen. Dit is dan ook een van de redenen waarom het vooraf boeken van een taxi zo belangrijk is, omdat de meeste renommeerde en betrouwbare taxibedrijven werkende apparatuur hebben en al hun vergunningen in orde hebben.”

Daarnaast is het, waar je in de wereld ook naartoe gaat, verstandig om achterin de taxi plaats te nemen. “Zelfs als je alleen reist, is het namelijk niet verplicht om voorin te gaan zitten naast de chauffeur. Kies er altijd voor, wanneer mogelijk, om een plekje achterin de taxi te kiezen. Op die manier zit je wat uit het vizier van de chauffeur en ben je minder snel het doelwit van onder andere diefstal.”

Inlezen

Last but not least raadt Visumbuitenland reizigers aan zich goed in te lezen over de plekken die je tijdens je vakantie wil of gaat bezoeken. “Hoe ver ligt de bezienswaardigheid vanaf je hotel? Wat hebben andere reizigers betaald voor een taxirit naar dezelfde locatie? Dit zijn misschien enkele van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen voordat je een taxi boekt, zodat je een helder idee hebt van wat de gemiddelde taxiprijzen zijn voor het bezoeken van een bepaalde toeristische attractie. Je kunt daarnaast ook, gewoon voor de zekerheid, voor vertrek de juiste routes opzoeken.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.