ANP - Robotaxi
Lancering

Eerste Uber-robotaxi’s op de weg in Las Vegas

Foto ter illustratie. Foto: ANP/EPA/ Sascha Steinbach

In Las Vegas rijden sinds deze week de eerste robotaxi’s van taxiplatform Uber op de weg. Dat is het resultaat van de samenwerking die Uber voor tien jaar is aangegaan met Motional, een Amerikaans autonoom voertuigbedrijf. 

Uber en Motional maakten de samenwerking van hun openbare robotaxi-service in Las Vegas op woensdag 7 december bekend. Deze samenwerking betekent dat Uber-klanten vanaf deze week voor het eerst een autonome rit kunnen bestellen, waarbij ze vervoerd worden met Motional’s volledig elektrische Hyundai IONIQ 5-gebaseerde robotaxi’s.

Dagelijkse vervoersoptie

“Vandaag wordt Motional het eerste AV-bedrijf dat volledig elektrische autonome ritten uitvoert op het Uber-netwerk voor openbare passagiers”, zegt Akshay Jaising, Motional’s Vice President van Commercialisering, over de samenwerking. “Las Vegas is de eerste van vele steden waarin Motional’s AV’s een dagelijkse vervoersoptie zullen worden voor Uber-klanten die op zoek zijn naar een veilige en gemakkelijke rit.”

Ook Noah Zych, Global Head of Autonomous Mobility and Delivery bij Uber, is blij met de meerjarige samenwerking. “We zijn verheugd om samen deze volgende stap te zetten in Las Vegas en kijken ernaar uit om door te gaan met het integreren van autonome technologieën in het Uber-netwerk om ons bedrijf te laten groeien door klanten extra betrouwbare, betaalbare en moeiteloze transport- en bezorgopties te bieden.”

Eerst in Las Vegas

Deze service geldt volgens Motional als de eerste in de 10-jarige samenwerking, waarbij het voertuigbedrijf autonome voertuigen (AV’s) inzet op het Uber-netwerk in de grote steden in de Verenigde Staten. De openbare robotaxi-service wordt eerst in Las Vegas gelanceerd, alvorens op een latere datum uit te breiden naar Los Angeles.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Eerste Uber-robotaxi’s op de weg in Las Vegas”

Stef Bouwhuis|15.12.22|12:46

Beste Uber chauffeur, realiseer je dat je door voor hen te werken ze van geld voorziet om jouw baan overbodig te maken.

Taxi Volendam|16.12.22|16:33

Uber chauffeur vertrouwd op ILT.
Die houd eerlijke concurrentie in de gaten.
Wij kunnen rustig slapen.
Ondertussen rijdt Uber 24 uur per dag.