Shutterstock - Uber
Overijssel

Na Maastricht breidt Uber ook uit naar Enschede

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Lutsenko_Oleksandr

Taxichauffeurs die werkzaam zijn in Enschede, kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de Uber-app om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit. Met de uitbreiding naar de Overijsselse stad wil het taxiplatform het naar eigen zeggen voor chauffeurs makkelijker maken om nieuwe klanten te vinden, in aanvulling op hun huidige werk. 

“We willen een goede partner zijn voor chauffeurs en passagiers in alle steden waar onze app actief is”, zegt Maurits Schönfeld, directeur van Uber Noord-Europa, over de uitbreiding. “Met de start in Enschede, een geliefde bestemming onder bezoekers en thuisstad van duizenden studenten, willen we mensen een duurzaam alternatief bieden voor de eigen auto en een aanvulling zijn op het openbaar vervoer.”

Toenemende vraag

De keuze voor Enschede is volgens het van origine Amerikaanse taxiplatform niet zomaar uit de lucht komen vallen. Uber heeft de vraag naar ritten in de Overijsselse stad de afgelopen tijd sterk zien groeien. “Dit is onder andere gebaseerd op gesprekken met lokale taxichauffeurs en het toegenomen aantal keren dat de app wordt geopend in deze regio door gebruikers die op zoek zijn naar een rit”, aldus het taxiplatform.

Bij de start in Enschede is de rit-optie ‘UberX’ verkrijgbaar, afhankelijk van de beschikbaarheid van taxichauffeurs. De verwachting is dat het aantal chauffeurs dat gebruik gaat maken van de Uber-app de komende dagen zal toenemen.

Machteloos

Het is de tweede keer in korte tijd dat Uber haar diensten uitbreidt naar een nieuwe stad. Zo spreidde het taxiplatform vorige maand haar vleugels en streek neer in Maastricht. Ook daar zag Uber naar eigen zeggen een toenemende vraag naar taxiritten. Diverse taxibedrijven lieten destijds tegenover TaxiPro weten allerminst blij te zijn met de komst van de Amerikaanse techgigant. “Ik ben er niet blij mee. Het is natuurlijk toch weer een nieuwe concurrent die de markt betreedt. Als klein bedrijf sta je dan al snel machteloos”, zei een zelfstandige taxichauffeur daarover.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Na Maastricht breidt Uber ook uit naar Enschede | TaxiPro
Shutterstock - Uber
Overijssel

Na Maastricht breidt Uber ook uit naar Enschede

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Lutsenko_Oleksandr

Taxichauffeurs die werkzaam zijn in Enschede, kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de Uber-app om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit. Met de uitbreiding naar de Overijsselse stad wil het taxiplatform het naar eigen zeggen voor chauffeurs makkelijker maken om nieuwe klanten te vinden, in aanvulling op hun huidige werk. 

“We willen een goede partner zijn voor chauffeurs en passagiers in alle steden waar onze app actief is”, zegt Maurits Schönfeld, directeur van Uber Noord-Europa, over de uitbreiding. “Met de start in Enschede, een geliefde bestemming onder bezoekers en thuisstad van duizenden studenten, willen we mensen een duurzaam alternatief bieden voor de eigen auto en een aanvulling zijn op het openbaar vervoer.”

Toenemende vraag

De keuze voor Enschede is volgens het van origine Amerikaanse taxiplatform niet zomaar uit de lucht komen vallen. Uber heeft de vraag naar ritten in de Overijsselse stad de afgelopen tijd sterk zien groeien. “Dit is onder andere gebaseerd op gesprekken met lokale taxichauffeurs en het toegenomen aantal keren dat de app wordt geopend in deze regio door gebruikers die op zoek zijn naar een rit”, aldus het taxiplatform.

Bij de start in Enschede is de rit-optie ‘UberX’ verkrijgbaar, afhankelijk van de beschikbaarheid van taxichauffeurs. De verwachting is dat het aantal chauffeurs dat gebruik gaat maken van de Uber-app de komende dagen zal toenemen.

Machteloos

Het is de tweede keer in korte tijd dat Uber haar diensten uitbreidt naar een nieuwe stad. Zo spreidde het taxiplatform vorige maand haar vleugels en streek neer in Maastricht. Ook daar zag Uber naar eigen zeggen een toenemende vraag naar taxiritten. Diverse taxibedrijven lieten destijds tegenover TaxiPro weten allerminst blij te zijn met de komst van de Amerikaanse techgigant. “Ik ben er niet blij mee. Het is natuurlijk toch weer een nieuwe concurrent die de markt betreedt. Als klein bedrijf sta je dan al snel machteloos”, zei een zelfstandige taxichauffeur daarover.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.