België Taxi
Koksijde Yachting Club

Belgische taxichauffeur vrijgesproken: zelfverdediging

Foto: Taxi in België. Beeld ter illustratie. Philip Lange

Twee Belgische vrienden, beiden 30 jaar oud en afkomstig uit Koksijde en Veurne, zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een vechtpartij met een 31-jarige taxichauffeur bij de Koksijde Yachting Club (KYC). De taxichauffeur, bekend als E.T., stond ook terecht, maar de rechter oordeelde dat hij handelde uit zelfverdediging en sprak hem vrij. 

Het incident vond plaats op 9 oktober vorig jaar toen de vrienden aanwezig waren op een evenement in de Koksijde Yachting Club. Na het verlaten van het evenement om 3 uur ’s ochtends, waren beide mannen ernstig onder invloed van alcohol. Ze besloten taxichauffeur E.T. uit te dagen en te beledigen, schrijft Het Nieuwsblad.

“Hij werd onmiddellijk onderworpen aan racistische beledigingen door het duo,” sprak de advocaat van de taxichauffeur. “Ze vertelden hem dat hij terug moest keren naar zijn land. Hoewel hij er misschien allochtoon uitziet, is hij wel degelijk Belg. De taxichauffeur negeerde het tweetal,  totdat een van hen hem uitdaagde en duwde. Daarop reageerde hij met een vuistslag om van die mannen af te komen. Oké, het raakte doel, en de ander liep een gebroken neus op. Maar het was zijn eigen fout”, aldus de advocaat.

Schadevergoeding

Ook de twee vrienden wilden op hun beurt vrijspraak en stelden dat de schuld vooral bij de taxichauffeur lag. Ze gaven wel toe dat wat ze zeiden bijzonder laakbaar was. Beiden kregen de gunst van opschorting. Daarnaast zijn ze verplicht om de taxichauffeur een schadevergoeding van 500 euro te betalen.

De advocaat van de taxichauffeur vroeg om vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging en de rechter ging mee in dat verzoek.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Belgische taxichauffeur vrijgesproken: zelfverdediging | TaxiPro
België Taxi
Koksijde Yachting Club

Belgische taxichauffeur vrijgesproken: zelfverdediging

Foto: Taxi in België. Beeld ter illustratie. Philip Lange

Twee Belgische vrienden, beiden 30 jaar oud en afkomstig uit Koksijde en Veurne, zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een vechtpartij met een 31-jarige taxichauffeur bij de Koksijde Yachting Club (KYC). De taxichauffeur, bekend als E.T., stond ook terecht, maar de rechter oordeelde dat hij handelde uit zelfverdediging en sprak hem vrij. 

Het incident vond plaats op 9 oktober vorig jaar toen de vrienden aanwezig waren op een evenement in de Koksijde Yachting Club. Na het verlaten van het evenement om 3 uur ’s ochtends, waren beide mannen ernstig onder invloed van alcohol. Ze besloten taxichauffeur E.T. uit te dagen en te beledigen, schrijft Het Nieuwsblad.

“Hij werd onmiddellijk onderworpen aan racistische beledigingen door het duo,” sprak de advocaat van de taxichauffeur. “Ze vertelden hem dat hij terug moest keren naar zijn land. Hoewel hij er misschien allochtoon uitziet, is hij wel degelijk Belg. De taxichauffeur negeerde het tweetal,  totdat een van hen hem uitdaagde en duwde. Daarop reageerde hij met een vuistslag om van die mannen af te komen. Oké, het raakte doel, en de ander liep een gebroken neus op. Maar het was zijn eigen fout”, aldus de advocaat.

Schadevergoeding

Ook de twee vrienden wilden op hun beurt vrijspraak en stelden dat de schuld vooral bij de taxichauffeur lag. Ze gaven wel toe dat wat ze zeiden bijzonder laakbaar was. Beiden kregen de gunst van opschorting. Daarnaast zijn ze verplicht om de taxichauffeur een schadevergoeding van 500 euro te betalen.

De advocaat van de taxichauffeur vroeg om vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging en de rechter ging mee in dat verzoek.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.