Oad GreenSeat

Oad gaat standaard CO2-uitstoot compenseren

Foto: persbericht Oad

Touringcarbedrijf Oad gaat met ingang van het komende zomerseizoen voor alle busreizen de CO2-uitstoot compenseren. Klanten hoeven daar geen extra toeslag voor te betalen. Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste busreisorganisatie die deze stap zet.

Om de CO2-compensatie concreet te maken, is Oad de samenwerking aangegaan met met GreenSeat, een onderdeel van de Climate Neutral Group. De totale uitstoot van alle busvervoer van Oad is door GreenSeat berekend en vertaald in een bedrag. Daarmee worden drie projecten gefinancierd die huishoudens in ontwikkelingslanden toegang geven tot duurzame energie. Volgens GreenSeat loopt Oad met deze werkwijze voorop in de touringcarsector en het bedrijf spreekt de hoop uit dat anderen dit goede voorbeeld volgen.

Minst vervuilend

Arjan Koster is directeur bij Oad en hij zegt het volgende over de standaard CO2-compensatie: “Reizen is fantastisch, maar heeft helaas ook een negatief effect op het klimaat. Ondanks dat reizen per touringcar al één van de minst vervuilende vormen van transport is, vinden wij het als reisorganisatie belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen wanneer het gaat om duurzaam reizen.”

Eerste stap

Oad speelt hiermee ook in op een groeiende vraag van klanten naar duurzaamheid. “Uiteraard is CO2-uitstoot reduceren het einddoel, maar het compenseren van de eigen CO2-uitstoot is de eerste stap om bij te dragen aan een beter klimaat. Mensen zullen blijven reizen en in afwachting van de duurzame ontwikkelingen vanuit de mobiliteitsbranche wil Oad als touroperator vooruitstrevend zijn met deze stap”, aldus het bedrijf in een toelichting.

Op onderstaande foto ondertekenen Marjan Verbeek van GreenSeat en Arjan Koster van Oad de samenwerkingsovereenkomst.

Oad GreenSeat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Oad gaat standaard CO2-uitstoot compenseren”

Mark Berentssen|31.10.19|10:53

Heerlijk toch die certificaten handel.

Oad gaat standaard CO2-uitstoot compenseren | TaxiPro
Oad GreenSeat

Oad gaat standaard CO2-uitstoot compenseren

Foto: persbericht Oad

Touringcarbedrijf Oad gaat met ingang van het komende zomerseizoen voor alle busreizen de CO2-uitstoot compenseren. Klanten hoeven daar geen extra toeslag voor te betalen. Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste busreisorganisatie die deze stap zet.

Om de CO2-compensatie concreet te maken, is Oad de samenwerking aangegaan met met GreenSeat, een onderdeel van de Climate Neutral Group. De totale uitstoot van alle busvervoer van Oad is door GreenSeat berekend en vertaald in een bedrag. Daarmee worden drie projecten gefinancierd die huishoudens in ontwikkelingslanden toegang geven tot duurzame energie. Volgens GreenSeat loopt Oad met deze werkwijze voorop in de touringcarsector en het bedrijf spreekt de hoop uit dat anderen dit goede voorbeeld volgen.

Minst vervuilend

Arjan Koster is directeur bij Oad en hij zegt het volgende over de standaard CO2-compensatie: “Reizen is fantastisch, maar heeft helaas ook een negatief effect op het klimaat. Ondanks dat reizen per touringcar al één van de minst vervuilende vormen van transport is, vinden wij het als reisorganisatie belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen wanneer het gaat om duurzaam reizen.”

Eerste stap

Oad speelt hiermee ook in op een groeiende vraag van klanten naar duurzaamheid. “Uiteraard is CO2-uitstoot reduceren het einddoel, maar het compenseren van de eigen CO2-uitstoot is de eerste stap om bij te dragen aan een beter klimaat. Mensen zullen blijven reizen en in afwachting van de duurzame ontwikkelingen vanuit de mobiliteitsbranche wil Oad als touroperator vooruitstrevend zijn met deze stap”, aldus het bedrijf in een toelichting.

Op onderstaande foto ondertekenen Marjan Verbeek van GreenSeat en Arjan Koster van Oad de samenwerkingsovereenkomst.

Oad GreenSeat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Oad gaat standaard CO2-uitstoot compenseren”

Mark Berentssen|31.10.19|10:53

Heerlijk toch die certificaten handel.