Ongeluk met FlixBus in Duitsland
Leipzig

Meerdere doden door busongeval in Duitsland

De bus raakte op de A9 bij Leipzig van de weg. Foto: ANP/dpa Picture-Alliance/Jan Woitas

Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen door een ongeval met een FlixBus in Duitsland. De bus met tientallen inzittenden raakte op de A9 bij Leipzig van de weg en kantelde, berichten Duitse media.

Het ongeval zou rond 09.45 uur zijn gebeurd. Het voertuig van busvervoerder FlixBus reed naar verluidt van Berlijn naar het Zwitserse Z├╝rich. Er zouden 53 passagiers en twee bestuurders in de bus hebben gezeten.

Sommige inzittenden raakten gewond. Volgens de Duitse politie zijn er zo’n twintig personen gewond geraakt. De autoriteiten rukten met groot materieel uit en hebben de weg gesloten. Op foto’s is te zien dat helikopters van de hulpdiensten op de snelweg zijn geland.

FlixBus reageerde geschokt op het incident. Een woordvoerder liet weten mee te leven met de slachtoffers en de nabestaanden. Het bedrijf zou nauw samenwerken met de autoriteiten om de oorzaak van het incident op te helderen.

Update

Het busongeluk heeft niet aan vijf, maar aan vier mensen het leven gekost, meldt de politie. Een van de slachtoffers blijkt niet overleden te zijn, maar wel levensgevaarlijk gewond. Volgens FlixBus heeft de chauffeur het ongeluk overleefd en heeft hij zich aan alle regels rond rij- en rusttijden gehouden.

Lees ook:

Auteur: ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Meerdere doden door busongeval in Duitsland | TaxiPro
Ongeluk met FlixBus in Duitsland
Leipzig

Meerdere doden door busongeval in Duitsland

De bus raakte op de A9 bij Leipzig van de weg. Foto: ANP/dpa Picture-Alliance/Jan Woitas

Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen door een ongeval met een FlixBus in Duitsland. De bus met tientallen inzittenden raakte op de A9 bij Leipzig van de weg en kantelde, berichten Duitse media.

Het ongeval zou rond 09.45 uur zijn gebeurd. Het voertuig van busvervoerder FlixBus reed naar verluidt van Berlijn naar het Zwitserse Z├╝rich. Er zouden 53 passagiers en twee bestuurders in de bus hebben gezeten.

Sommige inzittenden raakten gewond. Volgens de Duitse politie zijn er zo’n twintig personen gewond geraakt. De autoriteiten rukten met groot materieel uit en hebben de weg gesloten. Op foto’s is te zien dat helikopters van de hulpdiensten op de snelweg zijn geland.

FlixBus reageerde geschokt op het incident. Een woordvoerder liet weten mee te leven met de slachtoffers en de nabestaanden. Het bedrijf zou nauw samenwerken met de autoriteiten om de oorzaak van het incident op te helderen.

Update

Het busongeluk heeft niet aan vijf, maar aan vier mensen het leven gekost, meldt de politie. Een van de slachtoffers blijkt niet overleden te zijn, maar wel levensgevaarlijk gewond. Volgens FlixBus heeft de chauffeur het ongeluk overleefd en heeft hij zich aan alle regels rond rij- en rusttijden gehouden.

Lees ook:

Auteur: ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.