Leerlingenvervoer, leerlingen, gordel
Knelpunten

VNG tuigt expertiseteam op voor verbetering leerlingenvervoer

Foto ter illustratie. Foto: iStock/LightFieldStudios

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat een expertiseteam inzetten voor het oplossen van de knelpunten die momenteel spelen binnen het leerlingenvervoer. Dat laat de koepelorganisatie op hun eigen website weten. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Robbert Dijkgraaf, heeft de VNG gevraagd dit gezamenlijk met alle Nederlandse gemeenten op te zetten.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

4 reacties op “VNG tuigt expertiseteam op voor verbetering leerlingenvervoer”

Marco van der Spek-Stikkelorum|26.01.23|15:02

Het expertteam is van harte welkom.

Stef Bouwhuis|26.01.23|16:36

Als Gemeenten een maximale reisduur opleggen (begrijpelijk), dan kunnen er minder leerlingen gekombineerd worden (begrijpelijk) en gaat de prijs omhoog (ook begrijpelijk tóch?).

Als je méér voertuigen op de gevraagde spitsmomenten moet inzetten, heb je meer personeel nodig en meer voertuigen. Ook dat leidt tot prijsstijging.

Stef Bouwhuis|26.01.23|16:39

Omdat het op weekdagen om twee spitsperiodes gaat, zou je ook een hele andere route kunnen kiezen. Je zou extra materieel kunnen gebruiken en mensen met een kantoorbaan kunnen vragen om maximaal 2 uur dit werk te doen en aansluitend nog maar 6 uur bij hun andere werkgever.

Gevolg is wel meer materieel en meer medewerkers, die dan iets minder lang werken.

Angeliek Messing|26.01.23|17:13

maar je hebt ook te maken dat sommige kinderen niet bij elkaar kunnen , en dat niet elke chauffeur bij elk past , iedereen doet dit op zijn eigen manier , het blijven kinderen met een rugzak