taxi

ZCN wil eigen vestiging opzetten in Zwolle

ZWOLLE – Zorg Centrale Nederland uit Rotterdam wil een eigen vestiging opzetten in Zwolle na het winnen van de openbare aanbesteding in die regio. Dat zegt operationeel directeur Ad Romijn  in dagblad De Stentor dit weekend.

Twee weken geleden kreeg Taxi Centrale Zwolle te horen dat het wmo-vervoer naar de onderneming in Rotterdam gaat. De gunning zorgt voor veel onrust en boosheid bij de Zwolse chauffeurs, vertelde OR-voorzitter Jippe Jenezon afgelopen week. Romijn reageerde door de betrokken chauffeurs op hun hart te drukken dat ZCN graag in zee wil met die chauffeurs die zich voor zijn bedrijf willen inzetten.

Tot donderdag hadden de twee andere bieders – TCZ en Connexxion – de tijd om bezwaar te maken. Of ze dat hebben gedaan kon de gemeente vrijdagmiddag nog niet zeggen. Romijn wil bevestigen dat ZCN (onderdeel van de landelijke BIOS-groep) in Zwolle een eigen filiaal wil openen.

“In sommige gebieden of gemeenten maken wij gebruik van andere taxibedrijven, maar in Zwolle willen we een eigen vestiging opzetten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we nooit gebruik zullen maken van anderen”, reageert hij op verhalen over het inhuren van een taxibedrijf uit Kampen.

Roland van Meurs, coördinator overgang vervoerscontracten bij Sociaal Fonds Taxi, benadrukt dat zijn belangenorganisatie de komende tijd erop toeziet dat ZCN minimaal 75 procent van de betrokken werknemers van TCZ conform de cao taxivervoer een baanaanbod doet.

Lees het artikel in De Stentor

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “ZCN wil eigen vestiging opzetten in Zwolle”

Jp Sippie|25.09.12|11:02

ok