taxi

Limburgse faillissementengolf duurt voort

ECHT – De faillissementengolf onder Limburgse taxibedrijven heeft een nieuw slachtoffer geëist: Rutax uit Echt. Dinsdag sprak de rechtbank in Roermond het faillissement uit voor het bedrijf, dat 15 werknemers telt.

Curator Jeroen van Baar wijt de problemen bij het bedrijf aan hoge onderhoudskosten en een tegenvallende vraag naar straattaxi’s. Het bedrijf was ook als onderaannemer actief in het contractvervoer, maar dit vormde slechts een beperkt deel van de omzet, stelt de curator.

Gekeken wordt of een doorstart mogelijk is. Om die reden blijft het failliete bedrijf alle vervoersverplichtingen de komende week nakomen. Ook het schoolvervoer wordt dus voorlopig nog voortgezet. Het UWV staat garant voor de salarissen.

Het faillissement van Rutax is het zoveelste in Limburg in 2010. De taxibranche wijt de malaise vooral aan de terugloop van inkomsten uit contractvervoer, omdat aanbestedende overheden en instellingen de bedrijven zouden uitknijpen

Bron: De Limburger

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.