Connexxion

Klomp wint aanbesteding leerlingenvervoer Noord Veluwe

EDE  – Klomp Groepsvervoer uit Ede verzorgt vanaf augustus 2010 het vervoer van zo’n 1250 leerlingen van en naar het speciaal onderwijs in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk Nunspeet, Putten, Hattem, Heerde, Oldebroek en Zeewolde.

Eerder won Klomp ook de aanbesteding voor het leerlingenvervoer in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Douceur verzorgt daarnaast het touringcarvervoer naar De Arend en het gymanstiekvervoer. Ook vervoerder Conexxion Taxi Services blijft in beeld.

Voor Elburg betekent dit dat er voor de meeste leerlingen niets verandert. De leerlingen die nu nog vervoerd worden naar Epe en Apeldoorn door de Taxicentrale Ermelo en naar Haren door Taxi Witteveen krijgen wel te maken met een nieuwe firma. Ook zij zullen het komend jaar ook door Klomp Groepsvervoer vervoerd worden.

Met deze Europese aanbesteding, waar negen vervoerders op hebben meegedongen, is voor de gemeente Elburg ook het gymvervoer van en naar de basisscholen meegenomen. Vanaf 1 augustus 2010 verzorgt Douceur uit Oldebroek het touringcarvervoer naar De Arend en het gymvervoer.

De aanbesteding is per perceel gegund op basis van het gunningscriterium laagste (gewogen) prijs. Inschrijver Klomp Groepsvervoer komt in aanmerking voor negen van de tien geoffreerde percelen. Alleen perceel 6, het vervoer van leerlingen uit de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek naar scholen in de gemeente Zwolle, wordt gegund aan Connexxion Taxi Service.

De nieuwe overeenkomsten gaan in per 1 augustus 2010 en lopen af op 1 augustus 2013, met de mogelijkheid van verlenging.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.