regiotaxi, Overijssel

Forse toename aantal ritten Regiotaxi Noordwest-Overijssel

ZWOLLE – Het aantal ritten met de Regiotaxi in Noordwest-Overijssel is sinds september 2009 gegroeid van 3.400 naar 4.500 per maand in augustus 2010. De forse stijging is met name te danken aan de toename van het aantal ritten tegen het kortingstarief van 1 euro per zone.

Door het afschaffen van de regiotaxipas komen ook reizigers zonder een pas in aanmerking voor het kortingstarief. Deze korting geldt door de week na 18 uur en in het weekend overal op verbindingen waar geen rechtstreekse bus of trein rijdt.

Uit onderzoek blijkt dat circa 70 procent van de reizigers de Regiotaxi gebruikt voor bezoek aan familie of vrienden. 20 procent bezoek aan huisarts, ziekenhuis of dergelijke en 10 procent gaat winkelen.

De provincie Overijssel wil nog meer mensen kennis laten maken met de voordelen van de Regiotaxi. Daarom wordt de komende tijd een aantal promotiecampagnes gehouden.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.