regiotaxi, Overijssel

Forse stijging gebruik Regiotaxi in West-Overijssel

ZWOLLE – Het gebruik van de Regiotaxi in West-Overijssel door ov-reizigers in de periode september tot december 2010 met ruim 30 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. Daarmee is de gewenste reizigersgroei van 10% ruim overtroffen.

Het aantal gebruikers van de Regiotaxi is in genoemde periode gestegen van 121.000 naar 159.000.

Korting

De stijging is onder meer te danken aan kwaliteitsverbetering en de toename van het aantal ritten tegen het kortingstarief van 1 euro per zone, zo meldt de provincie.

Door het afschaffen van de regiotaxipas begin 2010 komen reizigers ook zonder een pas in aanmerking voor het kortingstarief. Deze korting geldt door de week na 18.00 uur en in het weekend overal op verbindingen waar geen rechtstreekse bus of trein rijdt.

Reismarge

Andere belangrijke kwaliteitsverbeteringen die mee hebben geholpen aan de stijging is het terugbrengen van de reismarge. Die is teruggebracht tot maximaal 15 minuten voor aankomst of maximaal 15 minuten na vertrek. En aan reizigers wordt standaard gevraagd naar een gewenste vertrektijd of een gewenste aankomsttijd.

Andere kwaliteitsverbeteringen zijn het invoeren van de terugbelservice; vijf minuten voor aankomst van de taxi ontvangt de reiziger een telefoontje. Plaatsen van taxipoints; een herkenbare vast aangewezen opstapplaats (zoals een ziekenhuis of verzorgingshuis) waar reizigers zonder vooraanmelding van minimaal 1 uur kunnen vertrekken.

Taxipoint

Het Deventer Ziekenhuis en de polikliniek in Kampen hebben nu een Taxipoint. De komende tijd komen er op meer plaatsen taxipoints, zoals bij de Isala klinieken in Zwolle (dit voorjaar) en in Hardenberg (begin 2012).

De provincie Overijssel heeft verder tussen september en december 2010 een grootschalige promotiecampagne voor de Regiotaxi Overijssel in Noordwest-Overijssel, Vechtdal en Salland gehouden.

Regiotaxi

De Regiotaxi Salland vervoert 60% van het aantal Regiotaxireizigers in West-Overijssel, Noordwest-Overijssel en Vechtdal beide 20%. Het doel van de campagne was duidelijk te maken dat de Regiotaxi een vorm van openbaar vervoer is aanvullend op de bus en trein en door iedereen te gebruiken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Forse stijging gebruik Regiotaxi in West-Overijssel | TaxiPro
regiotaxi, Overijssel

Forse stijging gebruik Regiotaxi in West-Overijssel

ZWOLLE – Het gebruik van de Regiotaxi in West-Overijssel door ov-reizigers in de periode september tot december 2010 met ruim 30 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. Daarmee is de gewenste reizigersgroei van 10% ruim overtroffen.

Het aantal gebruikers van de Regiotaxi is in genoemde periode gestegen van 121.000 naar 159.000.

Korting

De stijging is onder meer te danken aan kwaliteitsverbetering en de toename van het aantal ritten tegen het kortingstarief van 1 euro per zone, zo meldt de provincie.

Door het afschaffen van de regiotaxipas begin 2010 komen reizigers ook zonder een pas in aanmerking voor het kortingstarief. Deze korting geldt door de week na 18.00 uur en in het weekend overal op verbindingen waar geen rechtstreekse bus of trein rijdt.

Reismarge

Andere belangrijke kwaliteitsverbeteringen die mee hebben geholpen aan de stijging is het terugbrengen van de reismarge. Die is teruggebracht tot maximaal 15 minuten voor aankomst of maximaal 15 minuten na vertrek. En aan reizigers wordt standaard gevraagd naar een gewenste vertrektijd of een gewenste aankomsttijd.

Andere kwaliteitsverbeteringen zijn het invoeren van de terugbelservice; vijf minuten voor aankomst van de taxi ontvangt de reiziger een telefoontje. Plaatsen van taxipoints; een herkenbare vast aangewezen opstapplaats (zoals een ziekenhuis of verzorgingshuis) waar reizigers zonder vooraanmelding van minimaal 1 uur kunnen vertrekken.

Taxipoint

Het Deventer Ziekenhuis en de polikliniek in Kampen hebben nu een Taxipoint. De komende tijd komen er op meer plaatsen taxipoints, zoals bij de Isala klinieken in Zwolle (dit voorjaar) en in Hardenberg (begin 2012).

De provincie Overijssel heeft verder tussen september en december 2010 een grootschalige promotiecampagne voor de Regiotaxi Overijssel in Noordwest-Overijssel, Vechtdal en Salland gehouden.

Regiotaxi

De Regiotaxi Salland vervoert 60% van het aantal Regiotaxireizigers in West-Overijssel, Noordwest-Overijssel en Vechtdal beide 20%. Het doel van de campagne was duidelijk te maken dat de Regiotaxi een vorm van openbaar vervoer is aanvullend op de bus en trein en door iedereen te gebruiken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.