taxi, daklicht

Fel protest ouders en scholen tegen bezuinigingen Almelo

ALMELO – Ouders en schooldirecteuren hebben dinsdagavond in Almelo fel uitgehaald tegen de bezuinigingsplannen voor het leerlingenvervoer. Ze vinden dat het college van B en W haar huiswerk niet heeft gedaan.

Tijdens een informatieve bijeenkomst wezen zij de raadsleden op hiaten in de cijfers waarmee de gemeente werkt, en op de gevolgen voor de lange termijn.

Besparing

Verschillende ouders verbaasden zich erover dat de gemeente wel uitgaat van een besparing van 180.000 euro, maar tegelijkertijd niet kan aangeven hoeveel kinderen, die nu nog per busje naar school gaan, straks daadwerkelijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Marjet van Amelsvoort, lid van de ouderraad van Het Mozaïek, wees op de gevolgen van de zware wissel die de nieuwe regeling op ouders zal trekken. Sommigen moeten door de plannen straks noodgedwongen een beroep doen op de WMO of bijstand.

Basisschool

Ook Inge Bulters, directeur van basisschool Het Palet – die door kinderen van asielzoekers wordt bezocht en op het vlak van het leerlingenvervoer de status ‘speciaal’ zal verliezen – wees op ‘secundaire’ gevolgen.

Zij voorspelde dat onder haar kinderen het verzuim zal toenemen. Ze zullen volgens haar minder leren, met alle gevolgen van dien. “En reken maar dat randgroepjongeren meer kosten dan wat u nu bespaart”, zegt ze in TC Tubantia.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.