leerlingenvervoer

76 aanvragen ‘schrijnende gevallen’ schooltaxi afgewezen

EINDHOVEN – De gemeente Eindhoven is druk bezig te bezuinigen op het leerlingenvervoer. Maar liefst 76 aanvragen van ouders die vinden dat ze nog steeds recht hebben op leerlingenvervoer zijn afgewezen. Slechts 55 zijn wel toegekend. In totaal 49 aanvragen zijn nog in behandeling.

De gemeenteraad ging in april akkoord met een bezuiniging van een miljoen euro op het vervoer voor kinderen in het speciaal onderwijs. Kinderen die binnen een straal van zes kilometer van hun school wonen krijgen geen vervoer meer.

Schrijnende gevallen

De wethouder heeft nog een potje gereserveerd van 350.000 euro voor ‘schrijnende gevallen’.

 Zo’n 180 gezinnen vonden tot nu toe dat ze tot die groep van speciale gevallen behoorden. Bij 76 van die aanvragen dacht de gemeente daar anders over.

In totaal verwacht het gemeentebestuur 95 aanvragen goed te keuren. De prognose is dat het vervoer voor die kinderen 325.000 euro gaat kosten. De gemeente zou dan nog 25.000 euro van het gereserveerde geld overhouden, zo meldt Omroep Brabant.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “76 aanvragen ‘schrijnende gevallen’ schooltaxi afgewezen”

Hentheman|01.09.11|12:42

Tja, de bezuiningen treffen ook de transportsector.
In Veghel stond enkele maanden ook al in de krant, dat gemeenten gaan bezuinigen.

Laten wij nu in die regio werkzaam zijn.
Gelukkig hebben wij een groot gebied, dus wij overleven wel,

gewoon...een moeder|07.09.11|19:22

als uw meervoudig gehandicapt kind van 10 of 11jaar door de afstands- en leeftijdsgrens geen leerlingenvervoer meer krijgt, welk betaalbaar alternatief is er dan behalve de afstand door weer en wind met je kind achterop de fiets/bromfiets weg te brengen en te halen?
Precies……GEEN!!,althans, geen betaalbaar, op de blauwe reductiekaart na + voltarief voor begeleiderMaar, wordt hij/zij 12, DAN kan hij/zij via een ov-begeleiderspas GRATIS een begeleider meenemen!!!op zn minst vreemd!……