legestoel, taxibus, taxi, passagier

Leerling in taxibus mishandeld door automobilist

Een gehandicapte scholier heeft vorige week in Utrecht klappen opgelopen van een onbekende automobilist terwijl hij in een taxibus zat. De taxichauffeur probeerde tevergeefs de mishandeling te voorkomen. Uiteindelijk wist de chauffeur de mannen los te trekken, waarna ze uitstapten en er in hun auto vandoor gingen. De politie is op zoek naar getuigen.

Het voorval vond plaats op dinsdag 27 september op de Marnixlaan omstreeks 15.20 uur.

Leerlingenvervoer

Het slachtoffer, een 13-jarige jongen uit Utrecht, zat als passagier in een busje voor speciaal leerlingenvervoer van de firma De Klomp, onderweg naar huis. Het busje reed in de richting van Overvecht.

Kennelijk had de jongen zich de woede op de hals gehaald van twee inzittenden van een auto door zijn middelvinger naar ze op te steken. De automobilist sneed het busje af. Voor een stoplicht stapten twee inzittenden uit en drongen het busje binnen, waarna ze de jongen hard in het gezicht sloegen.

Onderzoek

Het gaat om twee lichtgetinte mannen van rond de 40 en 60 jaar oud. Ze reden in een blauwe Peugeot. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen van het voorval.

Hebt u informatie? Belt u dan met de politie van het district Utrecht stad: 0900 – 88 44.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.