regiotaxi, wmo, wmo-vervoer, taxi, taxichauffeur

KpVV brengt doelgroepenvervoer in kaart

Wat zijn de voornaamste uitdagingen rond collectief vervoer? Wat gaat er veranderen als gevolg van het regeerakkoord? Dat zijn enkele vragen die aan bod komen in de laatst verschenen Update van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV).

Daarmee wil het platform wat meer duidelijkheid scheppen in de veelheid aan regels en systemen voor doelgroepenvervoer. Het accent in de publicatie ligt op doelgroepenvervoer.

Regeerakkoord

Gemeenten hebben nu al te maken met Wmo-vervoer, leerlingenvervoer en WSW-vervoer. Als het aan de regering ligt krijgen ze nog een vorm bij. In het regeerakkoord staat dat vanaf 2015 de extramurale zorg en daarmee ook  het vervoer naar de dagbesteding wordt uitbesteed aan gemeenten.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden passeert een groot aantal partijen in de sector de revue.

KpVV voorziet de komende jaren veel veranderingen in het doelgroepenvervoer, zoals bezuinigingen, een toenemende vraag door de groei van het aantal ouderen en het toegankelijker worden van het reguliere openbaar vervoer.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.