taxibedrijf van meurs, WOZL, contract

Taxibedrijf van Meurs wint aanbesteding WOZL-ritten

Taxibedrijf Van Meurs (TVM) uit Simpelveld gaat de komende drie jaar het personeelsvervoer voor Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) uitvoeren. Dit is het gevolg van een aanbesteding waarbij TVM de economisch meest voordelige aanbieding heeft neergelegd. Het contract is ingegaan per 1 mei 2014. Iedere werkdag worden ongeveer 400 mensen van WOZL met touringcars en taxibussen naar hun werk gebracht. Daartoe worden zo‘n 60 à 70 ritten per dag door TVM uitgevoerd.

Sinds 1 november 2013 werken TVM en WOZL al samen. Na het faillissement van vervoerder SVL nam het Simpelveldse taxibedrijf het vervoer op tijdelijke basis over. Zes gedetacheerde WOZL-medewerkers zijn sinds 1 november bij TVM werkzaam als chauffeur op één van de achtpersoonsbussen. In de nieuwe overeenkomst wordt op korte termijn het aantal gedetacheerde WOZL-medewerkers verdubbeld en zullen zo‘n twaalf WOZL-chauffeurs een TVM- bus besturen.

Groepsvervoer

TVM is specialist in groepsvervoer, waarvan 65% leerlingenvervoer, 25% activiteitenvervoer voor AWBZ-cliënten en 10% WSW-vervoer. TVM, marktleider in Zuid-Limburg, groeide in veertien jaar tijd van 60 naar 320 voertuigen. De organisatie telt meer dan 360 medewerkers. Dagelijks worden zo‘n 6000 personen (leerlingen, gehandicapten, personeelsleden) vervoerd. Met maar liefst ruim 12.000 ritten per dag.

Het Simpelveldse taxibedrijf heeft hard aan de weg getimmerd. In 2000 heeft de directie de keuze gemaakt alléén op groepsvervoer te focussen en de straattaxi vaarwel te zeggen. Deze koers heeft ertoe bijgedragen dat TVM de afgelopen veertien jaar een enorme groei heeft doorgemaakt.

Taxibedrijf

In 2012 was Taxibedrijf van Meurs finalist van de Demarrage Ondernemersfinale, een ondernemersprijs van Rabobank Centraal Zuid-Limburg. Het is het eerste taxibedrijf dat ‘sprekende’ touringcars inzette bij het schoolvervoer in Parkstad Limburg en Maastricht.

Het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg, kortweg WOZL, is door de 11 gemeenten in Parkstad en Heuvelland opgericht als Gemeenschappelijke Regeling, en voert namens hen de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit. Dat betekent concreet dat in deze regio ruim 4.700 mensen via WOZL aan passend werk worden geholpen.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Taxibedrijf van Meurs wint aanbesteding WOZL-ritten”

Ton van Dalfsen|27.05.14|17:19

Gefeliciteerd met het winnen van deze aanbesteding. Tenminste een taxibedrijf ( met of zonder straat taxi ) die op eigen kracht een aanbesteding durft aan te gaan en te winnen. Zij zijn een voorbeeld voor velen !

Beppy Vossen|02.06.14|16:37

Als chauffeuse bij TVM feliciteer ik het hele bedrijf met de aanbesteding,
Tevens ben ik een van de vele chauffeuses die dagelijks WOZL personeel vervoer..Top bedrijf en een eer om er te mogen werken.