Taxibus

Chauffeurs protesteren om achterstallig loon

Bron: TaxiPro (VK)

Zo’n 25 chauffeurs die tot voor kort bij R.D. Den Dunnen reden, hebben middels een protestoptocht gevraagd om hun loon over de maand november. De chauffeurs zeggen nog salaris te goed te hebben.

Onlangs kwam er een einde aan de samenwerking tussen vervoersbedrijf R.D. Den Dunnen en zorginstelling Amarant. R.D. Den Dunnen was weer ontstaan uit een doorstart van J.R. Den Dunnen, dat ruim twee jaar geleden failliet ging. Volgens moederbedrijf Dutax was er ook na een jaar onderhandelen geen overeenstemming bereikt met Amarant over de tarieven voor het vervoer. Per 1 december zette Dutax de samenwerking daarom na ruim veertig jaar stop. Intussen is R.D. Den Dunnen BV failliet verklaard.

Salaris, overuren en vakantiegeld

Amarant heeft het contract vervolgens middels een onderhandse procedure aan drie andere vervoerders overgedaan. Daar zijn de circa 50 chauffeurs gaan werken. Daarmee zijn de chauffeurs tevreden, omdat ze daardoor aan het werk blijven. Maar ze claimen nog wel salaris, overuren en vakantiegeld tegoed te hebben van hun voormalige werkgever. En daarom prosteteerden 25 van hen gisteren in Hooge Zwaluwe bij het hoofdkantoor van Dutax, meldt BN/De Stem.

De protestactie werd begeleid door FNV Taxi, dat onlangs ook al van zich deed spreken met een staking van wmo-chauffeurs in de gemeente Midden-Groningen. FNV Taxi stelt inzake het achterstallige salaris vorderingen te hebben uitstaan. Wordt er binnen zeven dagen niet overgegaan tot betaling, dan zal een advocaat namens de chauffeurs het faillissement van het vervoersbedrijf aanvragen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.