Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer weer van start na opening basisscholen

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Vanaf 8 februari mogen alle basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal basisonderwijs weer volledig open. Dat betekent ook dat het leerlingenvervoer naar de scholen volgende week weer kan starten. 

Dat heeft premier Rutte gisteravond bekendgemaakt tijdens de meest recente coronapersconferentie. Of de avondklok na 10 februari nog verlengd wordt, besluit het kabinet kort voor die datum. De lockdown wordt voorlopig verlengd tot 2 maart.

Protocol

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) heeft een uitgebreid protocol voor veilig vervoer van kinderen en jongeren opgesteld. Dit deden zij samen met de vakbonden FNV en CNV. Vorige week hebben ze de protocollen voor veilig taxi- en zorgvervoer van een aantal doelgroepen net weer aangescherpt. Dat geldt ook voor het protocol voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Aanleiding voor die aanscherping waren de laatste adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) om mensen uit risicogroepen beter tegen het coronavirus te beschermen.

Lees ook: Strengere protocollen voor taxi- en zorgvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer weer van start na opening basisscholen | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer weer van start na opening basisscholen

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Vanaf 8 februari mogen alle basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal basisonderwijs weer volledig open. Dat betekent ook dat het leerlingenvervoer naar de scholen volgende week weer kan starten. 

Dat heeft premier Rutte gisteravond bekendgemaakt tijdens de meest recente coronapersconferentie. Of de avondklok na 10 februari nog verlengd wordt, besluit het kabinet kort voor die datum. De lockdown wordt voorlopig verlengd tot 2 maart.

Protocol

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) heeft een uitgebreid protocol voor veilig vervoer van kinderen en jongeren opgesteld. Dit deden zij samen met de vakbonden FNV en CNV. Vorige week hebben ze de protocollen voor veilig taxi- en zorgvervoer van een aantal doelgroepen net weer aangescherpt. Dat geldt ook voor het protocol voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Aanleiding voor die aanscherping waren de laatste adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) om mensen uit risicogroepen beter tegen het coronavirus te beschermen.

Lees ook: Strengere protocollen voor taxi- en zorgvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.