Een kind kijkt uit een raam
Aanbesteding

Montferland zoekt nieuwe leerlingenvervoerder

Foto ter illustratie Shutterstock, Irina Wilhauk

Montferland is op zoek naar een nieuwe partij die vanaf 1 augustus verantwoordelijk wordt voor de uitvoeren van het leerlingenvervoer. Dat laat de gemeente weten via TenderNed. Het contract met de huidige vervoerder vervalt op 31 juli 2024. 

Montferland wil via deze Europese aanbesteding één vervoerder contracteren die ritten voor haar rekening neemt. Naast leerlingenvervoer vallen ook vervoer in het kader van de jeugdwet en (beperkt) Wmo-vervoer naar dagbestedingen onder de opdracht.

De gemeente kijkt tijdens de aanbestedingsprocedure vooral naar de kwaliteit van het vervoer. Zo vraagt Montferland meerdere plannen van aanpak, omtrent de implementatie en de uitvoering van het vervoer. Ook de extra inzet van zero-emissie voertuigen weegt mee in de beoordeling. De opdracht heeft een looptijd van vijf jaar en kan twee keer met drie jaar worden verlengd.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Montferland zoekt nieuwe leerlingenvervoerder | TaxiPro
Een kind kijkt uit een raam
Aanbesteding

Montferland zoekt nieuwe leerlingenvervoerder

Foto ter illustratie Shutterstock, Irina Wilhauk

Montferland is op zoek naar een nieuwe partij die vanaf 1 augustus verantwoordelijk wordt voor de uitvoeren van het leerlingenvervoer. Dat laat de gemeente weten via TenderNed. Het contract met de huidige vervoerder vervalt op 31 juli 2024. 

Montferland wil via deze Europese aanbesteding één vervoerder contracteren die ritten voor haar rekening neemt. Naast leerlingenvervoer vallen ook vervoer in het kader van de jeugdwet en (beperkt) Wmo-vervoer naar dagbestedingen onder de opdracht.

De gemeente kijkt tijdens de aanbestedingsprocedure vooral naar de kwaliteit van het vervoer. Zo vraagt Montferland meerdere plannen van aanpak, omtrent de implementatie en de uitvoering van het vervoer. Ook de extra inzet van zero-emissie voertuigen weegt mee in de beoordeling. De opdracht heeft een looptijd van vijf jaar en kan twee keer met drie jaar worden verlengd.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.