Schooljassen en tassen
Aanbesteding

Heerenveen zet leerlingenvervoer in de markt

Schooljassen en tassen. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Glen Jones

Heerenveen is op zoek naar een vervoerder die voor tenminste twee jaar verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. Dat meldt de gemeente op TenderNed. De opdracht bevat zowel de regie als de uitvoering van het vervoer.

“Onder regie wordt verstaan het opstellen van de ritplanning, de ritregistratie, klachtenafhandeling en de informatieverschaffing naar de gemeente en de ouders”, legt de gemeente uit. Dagelijks dienen zo’n 200 leerlingen naar in totaal 26 scholen vervoerd te worden.

Implementatieplan

Tijdens de aanbestedingsprocedure wordt voor 60 procent gekeken naar de prijs en voor 40 procent naar kwaliteit. Onder meer het implementatieplan speelt een prominente rol. Heerenveen wil het leerlingenvervoer namelijk zo snel en zorgvuldig mogelijk implementeren.

“Om dit te bereiken is een realistische planning en inschatting van de werkzaamheden van belang waarbij leerlingen, ouders en de gemeente zoveel mogelijk ontzorgd worden”, aldus de gemeente. Ook de communicatie moet op orde zijn. Ge├»nteresseerde vervoersbedrijven hebben nog 54 dagen de tijd om zich in te schrijven.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Heerenveen zet leerlingenvervoer in de markt | TaxiPro
Schooljassen en tassen
Aanbesteding

Heerenveen zet leerlingenvervoer in de markt

Schooljassen en tassen. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Glen Jones

Heerenveen is op zoek naar een vervoerder die voor tenminste twee jaar verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. Dat meldt de gemeente op TenderNed. De opdracht bevat zowel de regie als de uitvoering van het vervoer.

“Onder regie wordt verstaan het opstellen van de ritplanning, de ritregistratie, klachtenafhandeling en de informatieverschaffing naar de gemeente en de ouders”, legt de gemeente uit. Dagelijks dienen zo’n 200 leerlingen naar in totaal 26 scholen vervoerd te worden.

Implementatieplan

Tijdens de aanbestedingsprocedure wordt voor 60 procent gekeken naar de prijs en voor 40 procent naar kwaliteit. Onder meer het implementatieplan speelt een prominente rol. Heerenveen wil het leerlingenvervoer namelijk zo snel en zorgvuldig mogelijk implementeren.

“Om dit te bereiken is een realistische planning en inschatting van de werkzaamheden van belang waarbij leerlingen, ouders en de gemeente zoveel mogelijk ontzorgd worden”, aldus de gemeente. Ook de communicatie moet op orde zijn. Ge├»nteresseerde vervoersbedrijven hebben nog 54 dagen de tijd om zich in te schrijven.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.