Taxi Electric, Tesla, elektrische taxi, taxichauffeur, Schiphol, Amsterdam

Taxi Electric maakt doorstart als Travel Electric

Nederland, Schiphol, 25 augustus 2014 taxi, Tesla, Tesla Model S, elektrisch, elektrische, auto, electric, car, cab, Taxi Electric, schiphol, airport, luchthaven Foto: Thomas Schlijper

Taxi Electric uit Amsterdam, dat enkele weken geleden noodgedwongen faillissement moest aanvragen, gaat in afgeslankte vorm verder. Het bedrijf werd hard getroffen door de coronacrisis. Het aantal ritten liep met 95 procent terug en als gevolg daarvan stortte de omzet in.

Directeur Wouter Deelman: “Na een pijnlijk faillissement is het voor onze medewerkers, klanten en partners goed nieuws dat het bedrijf nu in afgeslankte vorm en onder de nieuwe naam Travel Electric verder kan.” Volgens de directeur reflecteert de nieuwe naam de missie van het bedrijf beter. Taxi Electric is actief op de zakelijke markt in de regio Amsterdam en rijdt uitsluitend met elektrische voertuigen. Het is ook één van de zeven Toegelaten Taxi Organisaties in Amsterdam.

Overname activa

Na het faillissement meldden acht partijen zich om de activa van Taxi Electric over te nemen, maar het bod van Deelman werd verkozen. Curator Wilmy Westerhof van CMS Derks Star Busman: “Doordat er snel serieuze belangstelling was voor Taxi Electric heb ik een formeel biedingsproces kunnen organiseren. Het bod van Wouter Deelman was het meest aantrekkelijk voor crediteuren: de hoogste prijs en het meest compleet inclusief werkgelegenheid. “

Deelman: “Deze herstructurering is de beste mogelijkheid om het bedrijf financieel gezond te maken nadat de omzet door de coronacrisis in elkaar stortte. We zijn klaar voor verdere groei en meer werkgelegenheid. Ik ben trots op onze medewerkers en investeerders die deze snelle doorstart mogelijk maken.” Tijdens het faillissement is het bedrijf gewoon blijven rijden. De auto’s waarmee wordt gereden, zijn inmiddels uitgerust met een afscheiding in de cabine om ze geschikt te maken voor de 1,5 meter-samenleving.

Lees ook:

Taxi Electric failliet door coronacrisis

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

10 reacties op “Taxi Electric maakt doorstart als Travel Electric”

Danny Kastelijn|30.04.20|11:23

Kijk, daar komt Dhr. Deelman toch mooi mee weg; gevalletje in de brand uit de brand.

Eric T|30.04.20|11:52

Vind het een heel vaag verhaal. Lekker jezelf failliet laten verklaren, alle schulden weg, en daarna weer zelf de boel overnemen. Ik heb hier wel een naar onderbuik gevoel bij.

Bertax Landsmeer|30.04.20|14:26

Tja Pietje verandert zijn naam japie en je bent schuldvrij

Bertax Landsmeer|30.04.20|14:30

En afgeslankte vorm?
En de minimale TTO eisen dan?
100 chauffeurs 50 auto,s

Ton Van Dalfsen|30.04.20|16:50

Natuurlijk is hij verkozen voor de doorstart. Hij wist alles van het bedrijf terwijl de andere gegadigden niets of weinig van wisten of werd gegeven. Dit stinkt!!!!!!! En TTO af. want Taxi electric was TTO lid. Dus er moet een nieuwe TTO aanvraag worden gedaan.

Tom Marcel|30.04.20|20:54

Auto’s aangepast dmv een scherm ? Volgens de rijksdienst voor het wegverkeer moet dan elke auto opnieuw gekeurd worden. En die worden dan allen afgekeurd omdat het een constructieve verandering van de auto is.

Bennie de Wit|01.05.20|20:06

Altijd die standaard slappe opmerkingen bij een faillissement: ja ziede wel, deh is gewoon om van oe schulden af te kommuh. Denk toch eens na voordat je weer klakkeloos iets schrijft, niet elke faillissement is om de boel te bedonderen. Jullie klagen allemaal dat je het zo moeilijk hebt. De wereld reikt verder dan alleen jij en dus ook andere hebben het moeilijk.

Danny Kastelijn|01.05.20|23:55

Bennie ik klaag niet maar ben ook niet blind, hier klopt niks van, hoef je geen bedrijfseconomie voor gestudeerd te hebben.

Peter Vriens|06.05.20|10:07

Elektrisch Taxi rijden brengt ondanks de enorme subsidies hogere onkosten met zich mee t.o.v de huidige schone diesels. De vervuiling van elektrisch die er echt wel is komt evenwel bij de elektriciteit centrale terecht.
De klant gaat voor goedkoop en wil niet betalen voor z.g. schone Taxi, behoudens opdrachtgevers, die gemeenschapsgeld voor hun of deze hypocriete hobby gebruiken.
Bezint eer ge begint door: ‘Planet of the Humans’ de ‘groene hypocrisie’ film te bekijken.

Ton Van Dalfsen|06.05.20|11:02

Ben het helemaal eens met Peter

Taxi Electric maakt doorstart als Travel Electric | TaxiPro
Taxi Electric, Tesla, elektrische taxi, taxichauffeur, Schiphol, Amsterdam

Taxi Electric maakt doorstart als Travel Electric

Nederland, Schiphol, 25 augustus 2014 taxi, Tesla, Tesla Model S, elektrisch, elektrische, auto, electric, car, cab, Taxi Electric, schiphol, airport, luchthaven Foto: Thomas Schlijper

Taxi Electric uit Amsterdam, dat enkele weken geleden noodgedwongen faillissement moest aanvragen, gaat in afgeslankte vorm verder. Het bedrijf werd hard getroffen door de coronacrisis. Het aantal ritten liep met 95 procent terug en als gevolg daarvan stortte de omzet in.

Directeur Wouter Deelman: “Na een pijnlijk faillissement is het voor onze medewerkers, klanten en partners goed nieuws dat het bedrijf nu in afgeslankte vorm en onder de nieuwe naam Travel Electric verder kan.” Volgens de directeur reflecteert de nieuwe naam de missie van het bedrijf beter. Taxi Electric is actief op de zakelijke markt in de regio Amsterdam en rijdt uitsluitend met elektrische voertuigen. Het is ook één van de zeven Toegelaten Taxi Organisaties in Amsterdam.

Overname activa

Na het faillissement meldden acht partijen zich om de activa van Taxi Electric over te nemen, maar het bod van Deelman werd verkozen. Curator Wilmy Westerhof van CMS Derks Star Busman: “Doordat er snel serieuze belangstelling was voor Taxi Electric heb ik een formeel biedingsproces kunnen organiseren. Het bod van Wouter Deelman was het meest aantrekkelijk voor crediteuren: de hoogste prijs en het meest compleet inclusief werkgelegenheid. “

Deelman: “Deze herstructurering is de beste mogelijkheid om het bedrijf financieel gezond te maken nadat de omzet door de coronacrisis in elkaar stortte. We zijn klaar voor verdere groei en meer werkgelegenheid. Ik ben trots op onze medewerkers en investeerders die deze snelle doorstart mogelijk maken.” Tijdens het faillissement is het bedrijf gewoon blijven rijden. De auto’s waarmee wordt gereden, zijn inmiddels uitgerust met een afscheiding in de cabine om ze geschikt te maken voor de 1,5 meter-samenleving.

Lees ook:

Taxi Electric failliet door coronacrisis

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

10 reacties op “Taxi Electric maakt doorstart als Travel Electric”

Danny Kastelijn|30.04.20|11:23

Kijk, daar komt Dhr. Deelman toch mooi mee weg; gevalletje in de brand uit de brand.

Eric T|30.04.20|11:52

Vind het een heel vaag verhaal. Lekker jezelf failliet laten verklaren, alle schulden weg, en daarna weer zelf de boel overnemen. Ik heb hier wel een naar onderbuik gevoel bij.

Bertax Landsmeer|30.04.20|14:26

Tja Pietje verandert zijn naam japie en je bent schuldvrij

Bertax Landsmeer|30.04.20|14:30

En afgeslankte vorm?
En de minimale TTO eisen dan?
100 chauffeurs 50 auto,s

Ton Van Dalfsen|30.04.20|16:50

Natuurlijk is hij verkozen voor de doorstart. Hij wist alles van het bedrijf terwijl de andere gegadigden niets of weinig van wisten of werd gegeven. Dit stinkt!!!!!!! En TTO af. want Taxi electric was TTO lid. Dus er moet een nieuwe TTO aanvraag worden gedaan.

Tom Marcel|30.04.20|20:54

Auto’s aangepast dmv een scherm ? Volgens de rijksdienst voor het wegverkeer moet dan elke auto opnieuw gekeurd worden. En die worden dan allen afgekeurd omdat het een constructieve verandering van de auto is.

Bennie de Wit|01.05.20|20:06

Altijd die standaard slappe opmerkingen bij een faillissement: ja ziede wel, deh is gewoon om van oe schulden af te kommuh. Denk toch eens na voordat je weer klakkeloos iets schrijft, niet elke faillissement is om de boel te bedonderen. Jullie klagen allemaal dat je het zo moeilijk hebt. De wereld reikt verder dan alleen jij en dus ook andere hebben het moeilijk.

Danny Kastelijn|01.05.20|23:55

Bennie ik klaag niet maar ben ook niet blind, hier klopt niks van, hoef je geen bedrijfseconomie voor gestudeerd te hebben.

Peter Vriens|06.05.20|10:07

Elektrisch Taxi rijden brengt ondanks de enorme subsidies hogere onkosten met zich mee t.o.v de huidige schone diesels. De vervuiling van elektrisch die er echt wel is komt evenwel bij de elektriciteit centrale terecht.
De klant gaat voor goedkoop en wil niet betalen voor z.g. schone Taxi, behoudens opdrachtgevers, die gemeenschapsgeld voor hun of deze hypocriete hobby gebruiken.
Bezint eer ge begint door: ‘Planet of the Humans’ de ‘groene hypocrisie’ film te bekijken.

Ton Van Dalfsen|06.05.20|11:02

Ben het helemaal eens met Peter