Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai

Mondkapjesplicht taxi en touringcar definitief geschrapt

Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai (onbeperkt gebruik)

De mondkapjesplicht in de taxi en touringcar zal per 23 maart definitief vervallen. Het kabinet heeft ervoor gekozen om de plicht om te zetten in een advies. 

Zorgminister Ernst Kuipers maakte na afloop van het overleg met de meest betrokken ministers bekend dat de mondkapjesplicht in het OV wordt geschrapt. Nu is duidelijk geworden dat dit ook geldt voor het taxi- en touringcarvervoer. Er wordt nog bekeken wat de gevolgen zijn voor de zorgvervoerprotocollen.

Het was al de verwachting dat het kabinet vrijwel alle coronamaatregelen zou afschaffen per 23 maart. In het vliegtuig moet het mondkapje nog wel op, omdat hierbij Europese regels gelden.

Testen voor toegang en thuiswerkadvies

Naast het schrappen van de mondkapjesplicht komt er ook een einde aan het testen voor toegang en stapt het kabinet af van het advies om gedeeltelijk thuis te werken, wat mogelijk invloed heeft op de vraag naar vervoer. Voor werkenden gold tot nu het advies om de helft van de tijd thuis te werken en de andere helft op kantoor.

Bron: ANP

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.