Daklicht. Foto: ProMedia (VK)
29 november

Bekendmaking NEA-index een dagje opgeschoven

Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

De publicatie van de NEA-index is wederom uitgesteld, maar dit keer met slechts één dag. Dat meldt Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM). 

‘In afwachting van het resultaat van de cao-onderhandelingen is besloten om morgen aan het einde van de dag de NEA-index te publiceren’, zo laat SFM weten. Vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben tot dinsdag 29 november te tijd om op het eindbod van de werkgevers te reageren. ‘Als er toch een akkoord komt, kan dit nog meegenomen worden in de berekening van de NEA-index.’

Nieuw eindbod

Vorige week dinsdag legde Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), die tijdens de cao-onderhandelingen de belangen van de werkgevers behartigt, een nieuw eindbod op tafel. De werkgevers boden wederom een loonsverhoging van 8 procent per 1 januari 2023 en nog eens 4 procent per 1 januari 2024. Daarnaast stelden de werkgevers ten opzichte van het eerdere eindbod veranderingen voor met betrekking tot pauzes en de doorbetaling bij ziekte.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Bekendmaking NEA-index een dagje opgeschoven | TaxiPro
Daklicht. Foto: ProMedia (VK)
29 november

Bekendmaking NEA-index een dagje opgeschoven

Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

De publicatie van de NEA-index is wederom uitgesteld, maar dit keer met slechts één dag. Dat meldt Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM). 

‘In afwachting van het resultaat van de cao-onderhandelingen is besloten om morgen aan het einde van de dag de NEA-index te publiceren’, zo laat SFM weten. Vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben tot dinsdag 29 november te tijd om op het eindbod van de werkgevers te reageren. ‘Als er toch een akkoord komt, kan dit nog meegenomen worden in de berekening van de NEA-index.’

Nieuw eindbod

Vorige week dinsdag legde Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), die tijdens de cao-onderhandelingen de belangen van de werkgevers behartigt, een nieuw eindbod op tafel. De werkgevers boden wederom een loonsverhoging van 8 procent per 1 januari 2023 en nog eens 4 procent per 1 januari 2024. Daarnaast stelden de werkgevers ten opzichte van het eerdere eindbod veranderingen voor met betrekking tot pauzes en de doorbetaling bij ziekte.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.