rolstoeltaxi, taxi, wmo-vervoer

Autist lijdt onder onregelmatig taxivervoer

Bezuinigingen op het vervoer van gehandicapten, dit jaar ingegaan, leiden hier en daar tot grote knelpunten. De Gelderlander verschaft een portret van een autistische jongen die het als ondraaglijk ervaart dat zijn taxi nu heel onregelmatig komt. Door het hele land zijn ouders van autistische kinderen bezorgd.  

Vroeger werd de jongen uit Silvolde stipt om 08.30 opgehaald op weg naar zijn dagbesteding in Gendringen, telkens door dezelfde chauffeur met dezelfde wagen. “Nu is dat ergens tussen 08.30 en 09.30 uur, door wisselende chauffeurs met steeds andere voertuigen. Voor iemand die hecht aan regelmaat en vertrouwde gezichten is dat tamelijk rampzalig”, schetst zijn moeder in De Gelderlander.

De dagbesteding Estinea wijt het probleem deels aan aanloopproblemen na nieuwe afspraken met de vervoerder en zegt weinig aan de situatie te kunnen veranderen, omdat ze minder geld ontvangt van de overheid.

Speciaal taxivervoer

Alleen kinderen met een lichamelijke of zintuiglijke handicap of een IQ lager dan zeventig kunnen nog aanspraak maken op speciaal taxivervoer. Veel ouders vrezen dat hun kinderen zich niet kunnen redden in het openbaar vervoer of op de fiets.

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.