taxi, waterstof, londen

Londen krijgt eerste taxi op waterstof

AUTOVANDAAG – De Britten zetten een extra stap naar een schoner en duurzaam Londen. Afgelopen week heeft de metropool enkele taxi’s die rijden op waterstof in gebruik genomen. Volgend jaar moeten de ‘Fuel Cell Black Cabs’ verder de stad gaan ‘veroveren’.

De ‘groene’ zwarte taxi’s zijn ontwikkeld via een consortium onder leiding van Intelligent Energy, waaraan Lotus Engineering, London Taxis International en TRW Conektputten deelnemen.

Testkilometers

Voorafgaand aan de in gebruikname hebben de Fuel Cell Black Cabs een kleine 13.000 testkilometers ondergaan. De aandrijflijn bestaat uit een elektromotor die zijn energie krijgt uit accu’s.

Electriciteit wordt opgewekt met waterstof, opgeslagen in de brandstofcel. Met een volle tank waterstof kan zo’n 400 km  worden gereden.

Taxi

Hoewel de taxi’s met name hartje London gaan ‘verschonen’ zijn ze gezien de topsnelheid van 130 km/u ook snelwegwaardig. Nu de eerste exemplaren een feit zijn verwacht men volgend jaar een complete vloot de weg op te gaan sturen.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.