Boordcomputer Taxi, Quipment, BCT, taxi

Boordcomputer Taxi van Quipment heeft beveiligingscamera

Quipment heeft maandag één van haar uitvoeringen Boordcomputer Taxi gepresenteerd. Het apparaat heeft een 7 inch touchscreen, speciaal ontwikkeld voor goede afleesbaarheid in direct zonlicht. Alle functies worden hiermee bediend, zoals BCT, taximeter, navigatie, ritcommunicatie en spraak. Leuke innovatie: deze boordcomputer taxi beschikt over een ingebouwde beveiligingscamera.

De camera beschikt over een groothoeklens, zodat van spiegel tot spiegel opgenomen kan worden. Verder kan hij door de aanwezigheid van infrarood uitstekend in het donker filmen en kan met de microfoon eventuele bedreigingen van de klant richting taxichauffeur opgenomen worden.

Veiligheid

“Hiermee willen we de veiligheid van taxichauffeurs verbeteren”, licht Roy Boons van Quipment toe. “De drempel voor een taxi-ondernemer om een apart veiligheidscamera-systeem in te bouwen en de bijbehorende kosten, nemen we op deze manier weg.”

“Er gaat natuurlijk een flinke preventieve werking van uit. De beelden worden in eerste instantie lokaal opgeslagen, bij calamiteiten kunnen de beelden achteraf bekeken worden.”

Taxibedrijf

Het testen van de Boordcomputer-hardware heeft Quipment zo goed als afgerond. Een aantal taxibedrijven, trouwe klanten van Quipment, rijdt al een tijdje rond met de apparaten. “We willen de duurzaamheid van het apparaat goed getest hebben”, vertelt Olof Dieckhaus van Quipment.

Zonlicht

Hij is vooral trots op het speciaal ontwikkelde touchscreen met glasplaat. Met deze techniek is het apparaat zelfs in direct zonlicht erg goed afleesbaar. Hierdoor hoeft de chauffeur tijdens het rijden niet met zijn hand het zonlicht tegen te houden.

Op dit moment wordt de software verder ontwikkeld. Dat is uiterlijk in april afgerond, zo verwacht Dieckhaus.

Subsidie

Quipment laat alle apparaten in Nederland produceren. Naar verwachting zijn ze vanaf april op grote schaal leverbaar. Alle taxi’s in Nederland moeten voor 1 oktober 2013 over een boordcomputer beschikken en krijgen daarvoor 600 euro subsidie. Alleen voertuigen die uitsluitend voor contractvervoer ingezet worden, hebben een half jaar respijt. Na 1 oktober 2013 wordt echter geen subsidie meer verstrekt.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

16 reacties op “Boordcomputer Taxi van Quipment heeft beveiligingscamera”

Ronald|05.10.11|17:09

Goed bedacht, die geintegreerde camera. Cameratoezicht ivm veiligheid personeel wordt gelukkig in steeds meer branches normaal.

R|05.10.11|17:57

Een glazen glasplaat, goh? :-)

rooie|06.10.11|00:42

Dit wordt hem voor mij zeer zeker niet,wat een gedrocht,de meest minimalistische uitvoering met de verplichte features gaat voor de hoofdprijs.

Aldo|06.10.11|10:43

Ben benieuwd naar de prijs hiervan! Hij is netjes ontworpen…veel weg van een iPhone met die glazen plaat en hij loopt ook precies in lijn met het dashboard zie ik…die camera is mooi, maar heb ik persoonlijk niet nodig.

Redactie|06.10.11|12:46

@ R: Goed gezien. Beetje dubbelop inderdaad ;-). Gewijzigd.

CabKnowHow|07.10.11|07:33

Wat voor auto zit er om je boordcomputer ik herken de auto niet zo goed de BCT zit er voor :-)

Richard|09.10.11|14:25

@CabKnowHow. Dan moet je het filmpje eens goed van het begin eens goed bekijken. Dan zie je direct al om welk merk het gaat. Het type van dat merk zien we veelvuldig als taxi. Dus rara om welke auto gaat het?

Flip|10.10.11|01:11

Ik zie of lees niets nieuws in het verhaal van Quipment, geen prijs of wat dat ding kan, daar zijn ze goed in, iedereen in het ongewisse laten.
Dat ding doet niets niews in ieder geval.
Ze gebruiken deze site alleen voor reklame doeleinden.

CabKnowHow|10.10.11|09:47

@Richard natuurlijk weet ik om welke auto het gaat alleen kon ik deze bijna niet herkennen door het mega grote apparaat van Quipment.

Waar kun je een dergelijk apparaat nog inbouwen tegenwoordig.

Aldo|10.10.11|10:53

@Flip, kijk je uberhaupt wel eens verder als deze website? Op hun website kan ik toch een aantal zaken vinden….

Ben persoonlijk wel blij dat er tenminste één fabrikant is die wat laat zien…van de rest heb ik nog totaal niets gehoord! Dat is pas iedereen in het ongewisse laten!!

Martijn|11.10.11|13:28

Als jullie nou gewoon BMP en wegenbelasting gaan betalen, dan hoef je zo’n terminal ook niet aan te schaffen. Oh jah en even een ander baantje zoeken.

Stadjer|12.10.11|13:41

Nieuws of reclame?Niet helemaal duidelijk

Flip|15.10.11|23:53

Aldo , je ben niet de enige die er niets van snapt.

Aldo|26.10.11|11:58

Wellicht inherent aan de bezoekers hier :D

Ronald|02.11.11|13:14

BCT van Taxitronic al gezien? Dat ziet er pas mooi uit. En itt de Quipment blijkt er iets meer aandacht besteed aan het financiele proces (rittenstaat).

Sandra|23.11.11|10:51

Mooi uitzien, wat kan je daar mee ?
25.09.11 | 11:47 | Sandra
Wat is in de ogen van I.M. fraude ? Dat vereist uitleg. Omrijden met een klant om te pinnen ? Het niet juist invoeren van zitplaats verhuur, welke gegevens de chauffeur niet weet , in je pauze de taxi verplaatsen? Lege akku op de standplaats of zo, Storing in Taxi , BCT,of can bus systeem, hoe analyseer je dat achteraf .
Daar is echt een paar jaar ervaring voor nodig, i.p.v. de Taxibranche te gebruiken als proefkonijn.

Boordcomputer Taxi van Quipment heeft beveiligingscamera | TaxiPro
Boordcomputer Taxi, Quipment, BCT, taxi

Boordcomputer Taxi van Quipment heeft beveiligingscamera

Quipment heeft maandag één van haar uitvoeringen Boordcomputer Taxi gepresenteerd. Het apparaat heeft een 7 inch touchscreen, speciaal ontwikkeld voor goede afleesbaarheid in direct zonlicht. Alle functies worden hiermee bediend, zoals BCT, taximeter, navigatie, ritcommunicatie en spraak. Leuke innovatie: deze boordcomputer taxi beschikt over een ingebouwde beveiligingscamera.

De camera beschikt over een groothoeklens, zodat van spiegel tot spiegel opgenomen kan worden. Verder kan hij door de aanwezigheid van infrarood uitstekend in het donker filmen en kan met de microfoon eventuele bedreigingen van de klant richting taxichauffeur opgenomen worden.

Veiligheid

“Hiermee willen we de veiligheid van taxichauffeurs verbeteren”, licht Roy Boons van Quipment toe. “De drempel voor een taxi-ondernemer om een apart veiligheidscamera-systeem in te bouwen en de bijbehorende kosten, nemen we op deze manier weg.”

“Er gaat natuurlijk een flinke preventieve werking van uit. De beelden worden in eerste instantie lokaal opgeslagen, bij calamiteiten kunnen de beelden achteraf bekeken worden.”

Taxibedrijf

Het testen van de Boordcomputer-hardware heeft Quipment zo goed als afgerond. Een aantal taxibedrijven, trouwe klanten van Quipment, rijdt al een tijdje rond met de apparaten. “We willen de duurzaamheid van het apparaat goed getest hebben”, vertelt Olof Dieckhaus van Quipment.

Zonlicht

Hij is vooral trots op het speciaal ontwikkelde touchscreen met glasplaat. Met deze techniek is het apparaat zelfs in direct zonlicht erg goed afleesbaar. Hierdoor hoeft de chauffeur tijdens het rijden niet met zijn hand het zonlicht tegen te houden.

Op dit moment wordt de software verder ontwikkeld. Dat is uiterlijk in april afgerond, zo verwacht Dieckhaus.

Subsidie

Quipment laat alle apparaten in Nederland produceren. Naar verwachting zijn ze vanaf april op grote schaal leverbaar. Alle taxi’s in Nederland moeten voor 1 oktober 2013 over een boordcomputer beschikken en krijgen daarvoor 600 euro subsidie. Alleen voertuigen die uitsluitend voor contractvervoer ingezet worden, hebben een half jaar respijt. Na 1 oktober 2013 wordt echter geen subsidie meer verstrekt.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

16 reacties op “Boordcomputer Taxi van Quipment heeft beveiligingscamera”