TomTom, navigatie, Quipment, BCT, Boordcomputer Taxi

TomTom-navigatie voortaan op Quipment Boordcomputer Taxi

Taxibedrijven met een Quipment BCT kunnen voortaan TomTom-navigatie gebruiken op hun Boordcomputer Taxi. Chauffeurs kunnen daardoor de vertrouwde TomTom-interface op hun BCT gebruiken. “Groot voordeel is dat de interface van TomTom erg gebruiksvriendelijk is. Bovendien is TomTom zeer nauwkeurig als het gaat om routeplanning en de verwachte aankomsttijd. Deze ETA wordt teruggekoppeld aan de taxicentrale”, vertelt Roy Boons van Quipment. “Daardoor kunnen planners nog beter hun werk doen, wat de efficiency zal verhogen.”

Zodra een taxichauffeur een ritopdracht op zijn Quipment BCT binnen krijgt, kan hij met één druk op het scherm de navigatie starten naar de bestemming.

BCT

Quipment is al enige tijd bezig met het uitleveren van de BCT’s. Deze week wordt begonnen met het keuren en activeren van de apparaten via de RDW, zodat het systeem ook volgens de wet een BCT is. Hierdoor hoeven chauffeurs niet meer hun werkmap en rittenstaat op papier in te vullen; het apparaat legt alle benodigde informatie vast.

De Quipment BCT wordt vanaf september uitleverd met de navigatietoepassing van TomTom. Taxibedrijven die reeds een apparaat hebben ingebouwd, krijgen dan ook met een software-update via Wifi de beschikking erover.

Navigatie

Olof Dieckhaus van Quipment: “We zijn ontzettend verheugd dat we eindelijk kunnen melden dat we ’s werelds beste en bekendste navigatie kunnen laten draaien op de Quipment BCT. We zijn de einge leverancier ter wereld die het voor elkaar heeft gekregen om de TomTom-software te integreren in boordcomputer voor taxi’s.”

“Veel chauffeurs gebruiken hun privé-navigatiesysteem in de taxi, omdat geïntegreerde systemen altijd een stuk achterliepen. We hebben al enkele jaren ervaring met de integratie van navigatiesoftware binnen een datacommunicatiesysteem. Maar door de samenwerking met TomTom kunnen we onze klanten nu het beste en meest actuele op navigatiegebied bieden”, aldus Boons.

Taxi-onderneming

Quipment maakt boordcomputeroplossingen voor iedere taxi-onderneming. Voor ondernemers met of zonder personeel, met of zonder centrale. Voor de professional in de straattaxi of juist de
WMO- en groepsvervoerders. Boons: “Door alles in eigen hand te houden, wordt de hoogst mogelijke kwaliteit van BCT producten en dienstverlening gegarandeerd.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

TomTom-navigatie voortaan op Quipment Boordcomputer Taxi | TaxiPro
TomTom, navigatie, Quipment, BCT, Boordcomputer Taxi

TomTom-navigatie voortaan op Quipment Boordcomputer Taxi

Taxibedrijven met een Quipment BCT kunnen voortaan TomTom-navigatie gebruiken op hun Boordcomputer Taxi. Chauffeurs kunnen daardoor de vertrouwde TomTom-interface op hun BCT gebruiken. “Groot voordeel is dat de interface van TomTom erg gebruiksvriendelijk is. Bovendien is TomTom zeer nauwkeurig als het gaat om routeplanning en de verwachte aankomsttijd. Deze ETA wordt teruggekoppeld aan de taxicentrale”, vertelt Roy Boons van Quipment. “Daardoor kunnen planners nog beter hun werk doen, wat de efficiency zal verhogen.”

Zodra een taxichauffeur een ritopdracht op zijn Quipment BCT binnen krijgt, kan hij met één druk op het scherm de navigatie starten naar de bestemming.

BCT

Quipment is al enige tijd bezig met het uitleveren van de BCT’s. Deze week wordt begonnen met het keuren en activeren van de apparaten via de RDW, zodat het systeem ook volgens de wet een BCT is. Hierdoor hoeven chauffeurs niet meer hun werkmap en rittenstaat op papier in te vullen; het apparaat legt alle benodigde informatie vast.

De Quipment BCT wordt vanaf september uitleverd met de navigatietoepassing van TomTom. Taxibedrijven die reeds een apparaat hebben ingebouwd, krijgen dan ook met een software-update via Wifi de beschikking erover.

Navigatie

Olof Dieckhaus van Quipment: “We zijn ontzettend verheugd dat we eindelijk kunnen melden dat we ’s werelds beste en bekendste navigatie kunnen laten draaien op de Quipment BCT. We zijn de einge leverancier ter wereld die het voor elkaar heeft gekregen om de TomTom-software te integreren in boordcomputer voor taxi’s.”

“Veel chauffeurs gebruiken hun privé-navigatiesysteem in de taxi, omdat geïntegreerde systemen altijd een stuk achterliepen. We hebben al enkele jaren ervaring met de integratie van navigatiesoftware binnen een datacommunicatiesysteem. Maar door de samenwerking met TomTom kunnen we onze klanten nu het beste en meest actuele op navigatiegebied bieden”, aldus Boons.

Taxi-onderneming

Quipment maakt boordcomputeroplossingen voor iedere taxi-onderneming. Voor ondernemers met of zonder personeel, met of zonder centrale. Voor de professional in de straattaxi of juist de
WMO- en groepsvervoerders. Boons: “Door alles in eigen hand te houden, wordt de hoogst mogelijke kwaliteit van BCT producten en dienstverlening gegarandeerd.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.