elektrische taxi, BYD, RTC, Rotterdamse Taxi Centrale

Rotterdamse Taxi Centrale presenteert elektrische taxi’s

VIDEO – De Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) heeft vrijdag haar elektrische vloot gepresenteerd. De elektrische BYD wordt ingezet voor regulier taxivervoer. De elektrische Tesla Model S wordt ingezet voor het luxe zakelijke segment. Nog eens twee extra BYD’s zijn al aangekomen in Rotterdam, die zullen binnen korte tijd ook operationeel zijn. Mocht de pilot van drie elektrische voergtuigen succesvol verlopen, dan is het streven om binnen twee jaar over een elektrische vloot te beschikken van 25 voertuigen.

Met deze vergroening wil de RTC vooral haar steentje bijdragen in het verbeteren van de luchtkwaliteit in de havenstad. “Het gaat om reductie van CO2 en fijnstof. Wij zijn mede-veroorzakers en willen dus deel uitmaken van de oplossing”, zei RTC-directeur Sjaak de Winter tijdens de presentatie van de elektrische RTC-vloot.

Oplaadpunten

De gemeente Rotterdam beschikt inmiddels over 500 reguliere oplaadpunten. Er staat een snellader op het terrein van de RTC. Verder komen er bij het Centraal Station twee snelladers om de BYD op te laden. De gemeente is nu bezig met een openbare aanbesteding voor de plaatsing ervan.

Hotel Van der Valk in Ridderkerk stelt eveneens haar snellader ter beschikking voor de RTC. Er werd bovendien een convenant gesloten, waarbij het hotel en de RTC beloven zoveel mogelijk klanten van het hotel op een groene manier te vervoeren. Dus indien mogelijk met een elektrische taxi. Lukt dat niet, komt een van de aardgas-voertuigen voorrijden. Pas als dat niet lukt, komt er een conventionele taxi bij het hotel.

Video’s

Bekijk het binnen komen rijden van de twee elektrische RTC-taxi’s:

Bekijk de speech van Sjaak de Winter tijdens de presentatie van de elektrische vloot:

Foto’s

Sjaak de Winter ondertekent het convenant met Stichting Natuur en Milieu:
Sjaak de Winter, RTC, Project A15

Wethouder Van Huffelen heeft zojuist het eerste elektrische taxiritje gemaakt:

wethouder Van Uffelen, gemeente Rotterdam

BYD

Het Chinese BYD, wat staat voor Built Your Dreams, levert met de e6 een auto die behalve emissieloos ook stil en comfortabel is voor passagiers. Een chauffeur van de taxicentrale heeft de wagen de afgelopen maanden uitgetest. Er is plaats voor 4 passagiers en de chauffeur. De actieradius van 300 kilometer is groot genoeg om er de hele dag mee te rijden en tijdens pauzes kan de auto snel opgeladen worden. Voor het hogere segment gebruikt de RTC de sportieve Tesla.

Namens BYD Europe, dat zijn hoofdkantoor heeft in Rotterdam, sprak algemeen directeur van BYD Isbrand Ho over het initiatief: “Wij zijn erg blij dat onze e6 gekozen is om 100% elektrisch en emissievrij transport te bieden aan taxipassagiers in Rotterdam. De testresultaten komen overeen met onze ervaringen in Shenzhen en Hong Kong. Daar heeft de e6 inmiddels meer dan 100 miljoen praktijkkilometers met passagiers aan boord afgelegd.”

Project A15

De vergroening van de taxi’s sluit ook aan bij het landelijke Project A15, dat van deze verkeersader de eerste 100 procent duurzame snelweg ter wereld wil maken. Dat kan met behulp van groene stroom uit windmolens en zonnepanelen en 3500 elektrische auto’s.

Lees ook: RTC start met elektrische taxi’s: BYD en Tesla Model

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Rotterdamse Taxi Centrale presenteert elektrische taxi’s | TaxiPro
elektrische taxi, BYD, RTC, Rotterdamse Taxi Centrale

Rotterdamse Taxi Centrale presenteert elektrische taxi’s

VIDEO – De Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) heeft vrijdag haar elektrische vloot gepresenteerd. De elektrische BYD wordt ingezet voor regulier taxivervoer. De elektrische Tesla Model S wordt ingezet voor het luxe zakelijke segment. Nog eens twee extra BYD’s zijn al aangekomen in Rotterdam, die zullen binnen korte tijd ook operationeel zijn. Mocht de pilot van drie elektrische voergtuigen succesvol verlopen, dan is het streven om binnen twee jaar over een elektrische vloot te beschikken van 25 voertuigen.

Met deze vergroening wil de RTC vooral haar steentje bijdragen in het verbeteren van de luchtkwaliteit in de havenstad. “Het gaat om reductie van CO2 en fijnstof. Wij zijn mede-veroorzakers en willen dus deel uitmaken van de oplossing”, zei RTC-directeur Sjaak de Winter tijdens de presentatie van de elektrische RTC-vloot.

Oplaadpunten

De gemeente Rotterdam beschikt inmiddels over 500 reguliere oplaadpunten. Er staat een snellader op het terrein van de RTC. Verder komen er bij het Centraal Station twee snelladers om de BYD op te laden. De gemeente is nu bezig met een openbare aanbesteding voor de plaatsing ervan.

Hotel Van der Valk in Ridderkerk stelt eveneens haar snellader ter beschikking voor de RTC. Er werd bovendien een convenant gesloten, waarbij het hotel en de RTC beloven zoveel mogelijk klanten van het hotel op een groene manier te vervoeren. Dus indien mogelijk met een elektrische taxi. Lukt dat niet, komt een van de aardgas-voertuigen voorrijden. Pas als dat niet lukt, komt er een conventionele taxi bij het hotel.

Video’s

Bekijk het binnen komen rijden van de twee elektrische RTC-taxi’s:

Bekijk de speech van Sjaak de Winter tijdens de presentatie van de elektrische vloot:

Foto’s

Sjaak de Winter ondertekent het convenant met Stichting Natuur en Milieu:
Sjaak de Winter, RTC, Project A15

Wethouder Van Huffelen heeft zojuist het eerste elektrische taxiritje gemaakt:

wethouder Van Uffelen, gemeente Rotterdam

BYD

Het Chinese BYD, wat staat voor Built Your Dreams, levert met de e6 een auto die behalve emissieloos ook stil en comfortabel is voor passagiers. Een chauffeur van de taxicentrale heeft de wagen de afgelopen maanden uitgetest. Er is plaats voor 4 passagiers en de chauffeur. De actieradius van 300 kilometer is groot genoeg om er de hele dag mee te rijden en tijdens pauzes kan de auto snel opgeladen worden. Voor het hogere segment gebruikt de RTC de sportieve Tesla.

Namens BYD Europe, dat zijn hoofdkantoor heeft in Rotterdam, sprak algemeen directeur van BYD Isbrand Ho over het initiatief: “Wij zijn erg blij dat onze e6 gekozen is om 100% elektrisch en emissievrij transport te bieden aan taxipassagiers in Rotterdam. De testresultaten komen overeen met onze ervaringen in Shenzhen en Hong Kong. Daar heeft de e6 inmiddels meer dan 100 miljoen praktijkkilometers met passagiers aan boord afgelegd.”

Project A15

De vergroening van de taxi’s sluit ook aan bij het landelijke Project A15, dat van deze verkeersader de eerste 100 procent duurzame snelweg ter wereld wil maken. Dat kan met behulp van groene stroom uit windmolens en zonnepanelen en 3500 elektrische auto’s.

Lees ook: RTC start met elektrische taxi’s: BYD en Tesla Model

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.