Beimers Taxi, taxi, taxibedrijf, wagenpark, Mercedes-Benz

Chauffeurs Beimers Taxi scoren beter door bewuster rijgedrag

De chauffeurs van Beimers Taxi uit Sint Annaparochie rijden al sinds voorjaar 2014 met de eco-boxen van GreenStar Statistics. Begonnen met twee units, is dat aantal in november 2014 uitgebreid naar 10 eco-boxen. Deze boxen brengen het rijgedrag van 65 chauffeurs in kaart. En de scores zijn door bewuster rijgedrag binnen een maand van 7,5 gemiddeld naar 8,5 gemiddeld verbeterd.

Het taxibedrijf heeft de eco-boxen laten inbouwen omdat het taxibedrijf duurzaamheid, service en de beleving van de passagiers belangrijk vindt. Beimers heeft per 1 januari de Leeuwarder Taxi Centrale overgenomen, en beschikt nu een wagenpark van zo’n 70 voertuigen en 115 chauffeurs. De boxen worden gefaseerd uitgebreid over het wagenpark.

Voertuigen

“Aangezien er verschillende chauffeurs op de voertuigen rijden, worden de ritten ingevoerd in het online dashboard van GreenStar”, vertelt Douwina Duin van Beimers Taxi. “Daardoor kunnen we met slechts 10 eco-boxen het individuele rijgedrag van tot nu toe 65 chauffeurs in kaart brengen.”

De scores worden naar alle chauffeurs gemaild. Duin: “Hierbij worden niet de namen maar de bestuurdersnummers getoond. Zo kan iedereen zien hoe andere collega’s scoren op de zes parameters en hoe zij zelf scoren.”

Verbruik

Ook de scores en het gemiddelde verbruik op voertuigbasis worden gedeeld. De zes parameters zijn hard remmen, hard optrekken, stationair draaien van de motor, snelheid (alles boven de 130 km/uur), toerental en overmatig vrijlopen.

“De resultaten zijn veelbelovend”, vertelt Duin. “De gemiddelde score was binnen een maand van een 7,5 naar een 8,5 omhoog geschroefd door bewuster rijgedrag. Dat is ook duidelijk terug te zien in het verbruik en uiteindelijk in het onderhoud.”

Rapportcijfer

Voor de normering geldt; 0 is de laagst haalbare score en 10 de hoogst haalbare score. Net zoals een standaard rapportcijfer.

Duin: “De meeste chauffeurs zijn enthousiast en willen ook leren. Iedereen krijgt tips per parameter, zodat je precies kunt zien hoe je kunt verbeteren.”

Overzicht

Voor een gedetailleerd overzicht kunnen zowel Duin (hoofd personeelszaken), Gert Beimers (eigenaar) als de chauffeurs op de kaart kijken waar de events hebben plaatsgevonden en hoeveel events zijn gemeten. Een event wordt geregistreerd als een van de paremeters wordt overschreden.

Duin: “De chauffeurs die consistent hoog scoren zullen in de toekomst meerijden met chauffeurs die hun rijgedrag nog verder kunnen verbeteren. Zo krijgen ze tips uit eerste hand te horen.”

Leeuwarder Taxi Centrale

Beimers Taxi is sinds 1 januari 2015 eigenaar van de Leeuwarder Taxi Centrale. Het taxibedrijf is gekocht van Kijlstra Personenvervoer om de positie van Beimers Taxi in de regio Leeuwarden verder te versterken. De twee bedrijven werken al jaren nauw samen. Al het personeel is ook meegegaan. Het project met de eco-box van GreenStar voor de rijvaardigheidsverbetering wordt straks ook voor deze nieuwe collega’s uitgerold.

Beimers Taxi, taxibedrijf, wagenpark, taxi, voertuig, Mercedes-Benz

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Chauffeurs Beimers Taxi scoren beter door bewuster rijgedrag”

Gerard Hiemstra|02.02.16|23:15

Heeft helaas weinig geholpen. Volgens de laatste berichten op Omrop Fryslan (http://www.omropfryslan.nl/nijs/taksybedriuwen-beimers-en-javo-tours-fallyt) is nu ook Taxi Beimers en Javo Tours failliet!

Chauffeurs Beimers Taxi scoren beter door bewuster rijgedrag | TaxiPro
Beimers Taxi, taxi, taxibedrijf, wagenpark, Mercedes-Benz

Chauffeurs Beimers Taxi scoren beter door bewuster rijgedrag

De chauffeurs van Beimers Taxi uit Sint Annaparochie rijden al sinds voorjaar 2014 met de eco-boxen van GreenStar Statistics. Begonnen met twee units, is dat aantal in november 2014 uitgebreid naar 10 eco-boxen. Deze boxen brengen het rijgedrag van 65 chauffeurs in kaart. En de scores zijn door bewuster rijgedrag binnen een maand van 7,5 gemiddeld naar 8,5 gemiddeld verbeterd.

Het taxibedrijf heeft de eco-boxen laten inbouwen omdat het taxibedrijf duurzaamheid, service en de beleving van de passagiers belangrijk vindt. Beimers heeft per 1 januari de Leeuwarder Taxi Centrale overgenomen, en beschikt nu een wagenpark van zo’n 70 voertuigen en 115 chauffeurs. De boxen worden gefaseerd uitgebreid over het wagenpark.

Voertuigen

“Aangezien er verschillende chauffeurs op de voertuigen rijden, worden de ritten ingevoerd in het online dashboard van GreenStar”, vertelt Douwina Duin van Beimers Taxi. “Daardoor kunnen we met slechts 10 eco-boxen het individuele rijgedrag van tot nu toe 65 chauffeurs in kaart brengen.”

De scores worden naar alle chauffeurs gemaild. Duin: “Hierbij worden niet de namen maar de bestuurdersnummers getoond. Zo kan iedereen zien hoe andere collega’s scoren op de zes parameters en hoe zij zelf scoren.”

Verbruik

Ook de scores en het gemiddelde verbruik op voertuigbasis worden gedeeld. De zes parameters zijn hard remmen, hard optrekken, stationair draaien van de motor, snelheid (alles boven de 130 km/uur), toerental en overmatig vrijlopen.

“De resultaten zijn veelbelovend”, vertelt Duin. “De gemiddelde score was binnen een maand van een 7,5 naar een 8,5 omhoog geschroefd door bewuster rijgedrag. Dat is ook duidelijk terug te zien in het verbruik en uiteindelijk in het onderhoud.”

Rapportcijfer

Voor de normering geldt; 0 is de laagst haalbare score en 10 de hoogst haalbare score. Net zoals een standaard rapportcijfer.

Duin: “De meeste chauffeurs zijn enthousiast en willen ook leren. Iedereen krijgt tips per parameter, zodat je precies kunt zien hoe je kunt verbeteren.”

Overzicht

Voor een gedetailleerd overzicht kunnen zowel Duin (hoofd personeelszaken), Gert Beimers (eigenaar) als de chauffeurs op de kaart kijken waar de events hebben plaatsgevonden en hoeveel events zijn gemeten. Een event wordt geregistreerd als een van de paremeters wordt overschreden.

Duin: “De chauffeurs die consistent hoog scoren zullen in de toekomst meerijden met chauffeurs die hun rijgedrag nog verder kunnen verbeteren. Zo krijgen ze tips uit eerste hand te horen.”

Leeuwarder Taxi Centrale

Beimers Taxi is sinds 1 januari 2015 eigenaar van de Leeuwarder Taxi Centrale. Het taxibedrijf is gekocht van Kijlstra Personenvervoer om de positie van Beimers Taxi in de regio Leeuwarden verder te versterken. De twee bedrijven werken al jaren nauw samen. Al het personeel is ook meegegaan. Het project met de eco-box van GreenStar voor de rijvaardigheidsverbetering wordt straks ook voor deze nieuwe collega’s uitgerold.

Beimers Taxi, taxibedrijf, wagenpark, taxi, voertuig, Mercedes-Benz

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Chauffeurs Beimers Taxi scoren beter door bewuster rijgedrag”

Gerard Hiemstra|02.02.16|23:15

Heeft helaas weinig geholpen. Volgens de laatste berichten op Omrop Fryslan (http://www.omropfryslan.nl/nijs/taksybedriuwen-beimers-en-javo-tours-fallyt) is nu ook Taxi Beimers en Javo Tours failliet!