Aanbieder van schone brandstoffen PitPoint stapt in laadpalen

UTRECHT Oplaadpaal PitPoint Utrecht 30-02-2016

Aanbieder van duurzame brandstoffen PitPoint clean fuels stapt ook in de markt voor elektrisch aangedreven vervoer. Het heeft namelijk de concessie gewonnen voor de exploitatie van 230 laadpalen in Utrecht. Naar verwachting worden de elektrische activiteiten de komende tijd verder uitgebreid. Daarbij kijkt het ook naar mogelijkheden bij taxibedrijven.

PitPoint is de nieuwe naam van het bedrijf achter CNG Net en LNG 24. Het is ook actief in de markt van waterstof voor het wegverkeer en streeft naar volledig duurzaam vervoer in Nederland in 2030. Daarin ziet het ook voor elektriciteit een belangrijke rol weggelegd.

Openbaar toegankelijk

De concessieperiode in Utrecht is op 1 maart dit jaar gestart en loopt tot het einde van 2023. Het gaat om de exploitatie, het onderhoud en het verhelpen van storingen bij de 230 laadfaciliteiten in de Domstad. De palen worden vooral gebruikt door particulieren en leaserijders en zijn openbaar toegankelijk.

Tevens komen er in Utrecht driehonderd nieuwe laadpalen bij, al worden deze gerealiseerd en uitgebaat door energiebedrijf Nuon en bouwonderneming Heijmans. De palen die PitPoint exploiteert, zijn geen snellaadpalen, maar in de toekomstige plannen is de realisatie van snelladers wel degelijk een optie.

Elektriciteit

“Elektriciteit heeft een belangrijk aandeel in de toekomstige brandstofmix. Als je als bedrijf streeft naar volledig duurzaam vervoer in 2030, kun je niet om elektriciteit heen”, licht directeur Erik Kemink de uitbreiding toe. De Utrechtse laadpalen leveren uitsluitend groene stroom die PitPoint inkoopt bij Greenchoice.

Is hij niet bang dat het bedrijf door deze stap zichzelf gaat beconcurreren door al die verschillende brandstoffen aan te bieden? Nee, denkt Kemink. “De verschillende brandstoffen kunnen prima naast elkaar bestaan. Waterstof is voor langere afstanden, terwijl elektriciteit meer geschikt is voor kortere trips. Vloeibaar aardgas (LNG) daarentegen is juist voor vrachtvervoer en aardgas onder druk (CNG en de duurzame variant Groengas) is voor bestel- en personenauto’s.”

Groeien

Op het gebied van elektriciteit wil het bedrijf graag groeien. Ook buiten Utrecht komen in de toekomst meerdere laadfaciliteiten. Daarbij wordt zowel gekeken naar bestaande als naar nieuwe locaties voor leaserijders en particulieren. Ook elektrische laadpalen voor bijvoorbeeld het openbaar vervoer, taxibedrijven en afvalverwerkers behoren tot de mogelijkheden.

De gemeente Utrecht wil dat er in 2020 tienduizend elektrische auto’s rondrijden in de stad. Dat zijn er zesmaal zo veel als nu. Daarom is het goed onderhouden en uitbreiden van het elektrische netwerk een absolute noodzaak, waarin PitPoint dus een belangrijke vol vervuld.

Over PitPoint

PitPoint clean fuels is leverancier van schone brandstoffen zoals Groengas, CNG, (compressed natural gas) en LNG (liquefied natural gas). Daarnaast biedt het bedrijf andere alternatieve brandstoffen: waterstof en elektriciteit. Om deze schone brandstoffen bereikbaar en betaalbaar te maken voor bedrijven, overheden en particulieren opent PitPoint, op eigen initiatief en in opdracht, steeds weer nieuwe tankpunten en faciliteert zij elektrische oplaadpalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Aanbieder van schone brandstoffen PitPoint stapt in laadpalen | TaxiPro

Aanbieder van schone brandstoffen PitPoint stapt in laadpalen

UTRECHT Oplaadpaal PitPoint Utrecht 30-02-2016

Aanbieder van duurzame brandstoffen PitPoint clean fuels stapt ook in de markt voor elektrisch aangedreven vervoer. Het heeft namelijk de concessie gewonnen voor de exploitatie van 230 laadpalen in Utrecht. Naar verwachting worden de elektrische activiteiten de komende tijd verder uitgebreid. Daarbij kijkt het ook naar mogelijkheden bij taxibedrijven.

PitPoint is de nieuwe naam van het bedrijf achter CNG Net en LNG 24. Het is ook actief in de markt van waterstof voor het wegverkeer en streeft naar volledig duurzaam vervoer in Nederland in 2030. Daarin ziet het ook voor elektriciteit een belangrijke rol weggelegd.

Openbaar toegankelijk

De concessieperiode in Utrecht is op 1 maart dit jaar gestart en loopt tot het einde van 2023. Het gaat om de exploitatie, het onderhoud en het verhelpen van storingen bij de 230 laadfaciliteiten in de Domstad. De palen worden vooral gebruikt door particulieren en leaserijders en zijn openbaar toegankelijk.

Tevens komen er in Utrecht driehonderd nieuwe laadpalen bij, al worden deze gerealiseerd en uitgebaat door energiebedrijf Nuon en bouwonderneming Heijmans. De palen die PitPoint exploiteert, zijn geen snellaadpalen, maar in de toekomstige plannen is de realisatie van snelladers wel degelijk een optie.

Elektriciteit

“Elektriciteit heeft een belangrijk aandeel in de toekomstige brandstofmix. Als je als bedrijf streeft naar volledig duurzaam vervoer in 2030, kun je niet om elektriciteit heen”, licht directeur Erik Kemink de uitbreiding toe. De Utrechtse laadpalen leveren uitsluitend groene stroom die PitPoint inkoopt bij Greenchoice.

Is hij niet bang dat het bedrijf door deze stap zichzelf gaat beconcurreren door al die verschillende brandstoffen aan te bieden? Nee, denkt Kemink. “De verschillende brandstoffen kunnen prima naast elkaar bestaan. Waterstof is voor langere afstanden, terwijl elektriciteit meer geschikt is voor kortere trips. Vloeibaar aardgas (LNG) daarentegen is juist voor vrachtvervoer en aardgas onder druk (CNG en de duurzame variant Groengas) is voor bestel- en personenauto’s.”

Groeien

Op het gebied van elektriciteit wil het bedrijf graag groeien. Ook buiten Utrecht komen in de toekomst meerdere laadfaciliteiten. Daarbij wordt zowel gekeken naar bestaande als naar nieuwe locaties voor leaserijders en particulieren. Ook elektrische laadpalen voor bijvoorbeeld het openbaar vervoer, taxibedrijven en afvalverwerkers behoren tot de mogelijkheden.

De gemeente Utrecht wil dat er in 2020 tienduizend elektrische auto’s rondrijden in de stad. Dat zijn er zesmaal zo veel als nu. Daarom is het goed onderhouden en uitbreiden van het elektrische netwerk een absolute noodzaak, waarin PitPoint dus een belangrijke vol vervuld.

Over PitPoint

PitPoint clean fuels is leverancier van schone brandstoffen zoals Groengas, CNG, (compressed natural gas) en LNG (liquefied natural gas). Daarnaast biedt het bedrijf andere alternatieve brandstoffen: waterstof en elektriciteit. Om deze schone brandstoffen bereikbaar en betaalbaar te maken voor bedrijven, overheden en particulieren opent PitPoint, op eigen initiatief en in opdracht, steeds weer nieuwe tankpunten en faciliteert zij elektrische oplaadpalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.