Voertuigdata omzetten in kostenbesparing

Vervoersbedrijven kunnen flink besparen op kosten door de transactiegegevens van een BP-tankpas te laten koppelen aan voertuiggegevens en informatie over de prestaties van bestuurders. Dat is het uitgangspunt van BP FleetMove, dat BP samen met TomTom Telematics heeft ontwikkeld.

Het programma is speciaal ontwikkeld om bedrijven met wagenparken, zoals taxibedrijven, te helpen met efficiënt werken en besparen op brandstof en tijd. FleetMove werkt op zowel pc als smartphone met interfaces die op gebruiksgemak zijn ingesteld.  Zo worden de gebruikers in staat gesteld om de administratie van de eigen vloot eenvoudig en volledig onder controle te houden.

BP FleetMove kent twee versies: Plug-in & Go en de uitgebreidere Pro-variant. In beide versies wordt een overzicht gegeven van de prestaties van de chauffeurs, de toestand van het voertuig en het brandstofverbruik.  Inzake het voertuig gaat het dan bijvoorbeeld om zaken als een lage spanning van de accu of de banden en andere mogelijke problemen die onderhoud vergen. Dit helpt bedrijven niet alleen om op de kosten die hiermee gepaard gaan te anticiperen, maar ook om ze soms te voorkomen.

Onderweg adviseren

De hardware van deze toepassing kan op bestaande systemen worden aangesloten en vergt dus geen professionele installatie. De gegevens van voertuigen en tankpashouders kunnen makkelijk door beheerders worden toegevoegd, bekeken en beheerd. De toegang tot specifieke data maakt het mogelijk chauffeurs zelfs onderweg te adviseren over een efficiënter brandstofverbruik. En de registratie van gegevens in voertuigen maakt dat onderhoud niet als een verrassing komt maar steeds beter voorspelbaar wordt.

Ook voor de chauffeurs biedt het gebruik van dit systeem mogelijkheden. Zij kunnen voorkeuren instellen voor het dichtstbijzijnde tankstation van BP, ARAL of ROUTEX, gebaseerd op de locatie waar de chauffeur zich op dat moment bevindt. Ook is het mogelijk om gegevens van eerdere reizen in te zien, evenals de brandstofgegevens onderweg.  Dit alles moet ze helpen om het eigen rijgedrag naar een hoger plan te tillen.

Naast dit instapmodel kent BP FleetMove ook een uitgebreidere variant met meer mogelijkheden voor de gebruikers. De Pro-versie combineert informatie over voertuiglokalisatie, het rijgedrag van chauffeurs en het onderhoud dat aan de voertuigen moet worden verricht. Dat gebeurt vanuit TomTom Webfleet met gegevens die afkomstig zijn van de BP-tankpas.

Tanklocatie vinden

FleetMove Pro belooft een complete oplossing voor brandstofbeheer te zijn. Zo is onder meer voorzien in vergelijking van brandstofniveaus en voertuiglocaties met behulp van de transactiehistorie. Bij afwijkend tankgedrag wordt een melding gegeven. Het inzien van tankpas- en aankoopgegevens in Webfleet maakt het makkelijk om de brandstofkosten in de gaten te houden, terwijl een geautomatiseerde kilometerteller het verbruik in kaart brengt.

Verder is het onder meer mogelijk om in real time de locaties van alle voertuigen bij te houden en op elk moment contact te houden met de chauffeurs over hun rijgedrag en brandstofverbruik. Een rechtstreekse dienst helpt de bestuurders om de optimale routes te kiezen, de dichtstbijzijnde tanklocatie te vinden en files en ander oponthoud te vermijden. Dashboardrapporten op basis van de verzamelde gegevens zorgen voor inzicht en overzicht aangaande het brandstofverbruik. Verder helpt BP FleetMove Pro met het in de gaten houden en controleren van arbeids- en rusttijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Voertuigdata omzetten in kostenbesparing”

Tjerk Vinckx|14.12.17|20:18

Daaaaaaaaaaaaaaaagggggg BCT, hier lees je wat er mogelijk is anno 2017 en niet die achterhaalde troep uit het steentijdperk.

Taxi Lichtstad|23.12.17|12:36

Ik vraag me echt af hoeveel Taxipro betaald krijgt van BP.

Voertuigdata omzetten in kostenbesparing | TaxiPro

Voertuigdata omzetten in kostenbesparing

Vervoersbedrijven kunnen flink besparen op kosten door de transactiegegevens van een BP-tankpas te laten koppelen aan voertuiggegevens en informatie over de prestaties van bestuurders. Dat is het uitgangspunt van BP FleetMove, dat BP samen met TomTom Telematics heeft ontwikkeld.

Het programma is speciaal ontwikkeld om bedrijven met wagenparken, zoals taxibedrijven, te helpen met efficiënt werken en besparen op brandstof en tijd. FleetMove werkt op zowel pc als smartphone met interfaces die op gebruiksgemak zijn ingesteld.  Zo worden de gebruikers in staat gesteld om de administratie van de eigen vloot eenvoudig en volledig onder controle te houden.

BP FleetMove kent twee versies: Plug-in & Go en de uitgebreidere Pro-variant. In beide versies wordt een overzicht gegeven van de prestaties van de chauffeurs, de toestand van het voertuig en het brandstofverbruik.  Inzake het voertuig gaat het dan bijvoorbeeld om zaken als een lage spanning van de accu of de banden en andere mogelijke problemen die onderhoud vergen. Dit helpt bedrijven niet alleen om op de kosten die hiermee gepaard gaan te anticiperen, maar ook om ze soms te voorkomen.

Onderweg adviseren

De hardware van deze toepassing kan op bestaande systemen worden aangesloten en vergt dus geen professionele installatie. De gegevens van voertuigen en tankpashouders kunnen makkelijk door beheerders worden toegevoegd, bekeken en beheerd. De toegang tot specifieke data maakt het mogelijk chauffeurs zelfs onderweg te adviseren over een efficiënter brandstofverbruik. En de registratie van gegevens in voertuigen maakt dat onderhoud niet als een verrassing komt maar steeds beter voorspelbaar wordt.

Ook voor de chauffeurs biedt het gebruik van dit systeem mogelijkheden. Zij kunnen voorkeuren instellen voor het dichtstbijzijnde tankstation van BP, ARAL of ROUTEX, gebaseerd op de locatie waar de chauffeur zich op dat moment bevindt. Ook is het mogelijk om gegevens van eerdere reizen in te zien, evenals de brandstofgegevens onderweg.  Dit alles moet ze helpen om het eigen rijgedrag naar een hoger plan te tillen.

Naast dit instapmodel kent BP FleetMove ook een uitgebreidere variant met meer mogelijkheden voor de gebruikers. De Pro-versie combineert informatie over voertuiglokalisatie, het rijgedrag van chauffeurs en het onderhoud dat aan de voertuigen moet worden verricht. Dat gebeurt vanuit TomTom Webfleet met gegevens die afkomstig zijn van de BP-tankpas.

Tanklocatie vinden

FleetMove Pro belooft een complete oplossing voor brandstofbeheer te zijn. Zo is onder meer voorzien in vergelijking van brandstofniveaus en voertuiglocaties met behulp van de transactiehistorie. Bij afwijkend tankgedrag wordt een melding gegeven. Het inzien van tankpas- en aankoopgegevens in Webfleet maakt het makkelijk om de brandstofkosten in de gaten te houden, terwijl een geautomatiseerde kilometerteller het verbruik in kaart brengt.

Verder is het onder meer mogelijk om in real time de locaties van alle voertuigen bij te houden en op elk moment contact te houden met de chauffeurs over hun rijgedrag en brandstofverbruik. Een rechtstreekse dienst helpt de bestuurders om de optimale routes te kiezen, de dichtstbijzijnde tanklocatie te vinden en files en ander oponthoud te vermijden. Dashboardrapporten op basis van de verzamelde gegevens zorgen voor inzicht en overzicht aangaande het brandstofverbruik. Verder helpt BP FleetMove Pro met het in de gaten houden en controleren van arbeids- en rusttijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Voertuigdata omzetten in kostenbesparing”

Tjerk Vinckx|14.12.17|20:18

Daaaaaaaaaaaaaaaagggggg BCT, hier lees je wat er mogelijk is anno 2017 en niet die achterhaalde troep uit het steentijdperk.

Taxi Lichtstad|23.12.17|12:36

Ik vraag me echt af hoeveel Taxipro betaald krijgt van BP.