TCA, Tesla. Foto: TCA

Gratis workshop over resultaten onderzoek uitstootvrije taxi’s Amsterdam

TCA, Tesla. Foto: TCA

De Hogeschool van Amsterdam presenteert op woensdag 18 maart de resultaten van het onderzoek naar maatregelen om de Amsterdamse taxisector te verduurzamen. Deelnemers aan de gratis bijeenkomst worden ook bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van schone voertuigen.

Amsterdam werkt toe naar een uitstootrvije binnenstad in 2025. Ook met de taxisector zijn daar afspraken over gemaakt. De afgelopen jaren is op diverse manieren aan verduurzaming van de hoofdstedelijke opstapmarkt taximarkt gewerkt. Dat gebeurde onder meer met de stapsgewijze invoering van standplaatsen waar alleen ‘schone’ taxi’s welkom zijn, maar ook met meerdere subsidierondes voor de aanschaf van elektrische taxi’s.

De Hogeschool van Amsterdam onderzocht van 2016 tot en met 2019 de maatregelen die de gemeente Amsterdam nam om de taxisector te verduurzamen. Op 18 maart worden vanaf 15.00 tot 17.00 de resultaten gedeeld, de stand van zaken besproken en de trends en ontwikkelingen op het gebied van uitstootvrije voertuigen en laadpalen gedeeld.

Interactie met deelnemers

Voor de pauze staan er drie sessies op het programma: over wat er is onderzocht door de HvA, over wat de taxisector van de maatregelen vindt en over de technologische ontwikkelingen in aantocht. Na de onderbreking vertelt de gemeente over haar doelen op het gebied van de uitstootvrije binnenstad. Er wordt afgesloten met een interactieve sessie, waarin ook wordt gevraagd wat de deelnemers vinden, adviseren en willen weten.

Deelname aan de workshop is gratis en vindt plaats in het HvA-gebouw aan de Weesperzijde 190, bij het Amstelstation. De onderzoekers hopen ook vertegenwoordigers van taxibedrijven en zelfstandig taxiondernemers te mogen verwelkomen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar taxionderzoek@hva.nl onder vermelding van naam en bedrijf of organisatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gratis workshop over resultaten onderzoek uitstootvrije taxi’s Amsterdam | TaxiPro
TCA, Tesla. Foto: TCA

Gratis workshop over resultaten onderzoek uitstootvrije taxi’s Amsterdam

TCA, Tesla. Foto: TCA

De Hogeschool van Amsterdam presenteert op woensdag 18 maart de resultaten van het onderzoek naar maatregelen om de Amsterdamse taxisector te verduurzamen. Deelnemers aan de gratis bijeenkomst worden ook bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van schone voertuigen.

Amsterdam werkt toe naar een uitstootrvije binnenstad in 2025. Ook met de taxisector zijn daar afspraken over gemaakt. De afgelopen jaren is op diverse manieren aan verduurzaming van de hoofdstedelijke opstapmarkt taximarkt gewerkt. Dat gebeurde onder meer met de stapsgewijze invoering van standplaatsen waar alleen ‘schone’ taxi’s welkom zijn, maar ook met meerdere subsidierondes voor de aanschaf van elektrische taxi’s.

De Hogeschool van Amsterdam onderzocht van 2016 tot en met 2019 de maatregelen die de gemeente Amsterdam nam om de taxisector te verduurzamen. Op 18 maart worden vanaf 15.00 tot 17.00 de resultaten gedeeld, de stand van zaken besproken en de trends en ontwikkelingen op het gebied van uitstootvrije voertuigen en laadpalen gedeeld.

Interactie met deelnemers

Voor de pauze staan er drie sessies op het programma: over wat er is onderzocht door de HvA, over wat de taxisector van de maatregelen vindt en over de technologische ontwikkelingen in aantocht. Na de onderbreking vertelt de gemeente over haar doelen op het gebied van de uitstootvrije binnenstad. Er wordt afgesloten met een interactieve sessie, waarin ook wordt gevraagd wat de deelnemers vinden, adviseren en willen weten.

Deelname aan de workshop is gratis en vindt plaats in het HvA-gebouw aan de Weesperzijde 190, bij het Amstelstation. De onderzoekers hopen ook vertegenwoordigers van taxibedrijven en zelfstandig taxiondernemers te mogen verwelkomen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar taxionderzoek@hva.nl onder vermelding van naam en bedrijf of organisatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.