Toyota Proace Shuttle

Video: de volledig elektrische 9-persoonsbus van Toyota

Foto: Toyota

Toyota heeft een volledig elektrische 9-persoonsbus op de markt gebracht: de Proace Shuttle. Deze taxibus is ontwikkeld op basis van de behoeften van taxiondernemers. TaxiPro testte het voertuig uit.

In de uitzending van TaxiPro TV kwam onder meer aan bod waar het onderzoek naar de behoeften van taxiondernemers in heeft geresulteerd. Zo heeft de taxibus een actieradius tot 330 kilometer en kan er binnen een uur 100 kilometer actieradius bijgeladen worden. Daarbij worden er ook ondersteunende diensten geboden, zoals een kort programma ten behoeve van rijopleiding.

Zorgen bij ondernemers wegnemen

Bij de ontwikkeling van het voertuig is ook gekeken naar manieren om de total cost of ownership voor de taxiondernemers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo is de garantie op het voertuig van vijf jaar tot 200.000 kilometer standaard geworden. Ook is de garantie op batterijpakketten verhoogd van vijftien jaar tot 1 miljoen kilometer als de dealer jaarlijks de batterijstatus checkt. Op die manier wil Toyota zorgen bij de ondernemers wegnemen en hen meer zekerheid bieden.

Bekijk hieronder de video: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Video: de volledig elektrische 9-persoonsbus van Toyota”

Tjerk Vinckx|19.05.21|19:04

Wat is het totaal gewicht van dit voertuig ?

Edwin Leuris|20.05.21|11:38

Nu is het afwachten tot er een touringcar op waterstof beschikbaar komt zodat wij https://www.viopbus.nl/ ook emissie vrij wat langere afstand ritten kunnen verzorgen. En natuurlijk waterstof tankstations in elke provincie. Van Hool heeft de eerste order al voor waterstof touringcars in de US. Hopelijk volgt een EU versie snel…

Video: de volledig elektrische 9-persoonsbus van Toyota | TaxiPro
Toyota Proace Shuttle

Video: de volledig elektrische 9-persoonsbus van Toyota

Foto: Toyota

Toyota heeft een volledig elektrische 9-persoonsbus op de markt gebracht: de Proace Shuttle. Deze taxibus is ontwikkeld op basis van de behoeften van taxiondernemers. TaxiPro testte het voertuig uit.

In de uitzending van TaxiPro TV kwam onder meer aan bod waar het onderzoek naar de behoeften van taxiondernemers in heeft geresulteerd. Zo heeft de taxibus een actieradius tot 330 kilometer en kan er binnen een uur 100 kilometer actieradius bijgeladen worden. Daarbij worden er ook ondersteunende diensten geboden, zoals een kort programma ten behoeve van rijopleiding.

Zorgen bij ondernemers wegnemen

Bij de ontwikkeling van het voertuig is ook gekeken naar manieren om de total cost of ownership voor de taxiondernemers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo is de garantie op het voertuig van vijf jaar tot 200.000 kilometer standaard geworden. Ook is de garantie op batterijpakketten verhoogd van vijftien jaar tot 1 miljoen kilometer als de dealer jaarlijks de batterijstatus checkt. Op die manier wil Toyota zorgen bij de ondernemers wegnemen en hen meer zekerheid bieden.

Bekijk hieronder de video: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Video: de volledig elektrische 9-persoonsbus van Toyota”

Tjerk Vinckx|19.05.21|19:04

Wat is het totaal gewicht van dit voertuig ?

Edwin Leuris|20.05.21|11:38

Nu is het afwachten tot er een touringcar op waterstof beschikbaar komt zodat wij https://www.viopbus.nl/ ook emissie vrij wat langere afstand ritten kunnen verzorgen. En natuurlijk waterstof tankstations in elke provincie. Van Hool heeft de eerste order al voor waterstof touringcars in de US. Hopelijk volgt een EU versie snel…