Cabman tesla's

Taxi makkelijker verzekeren door overdracht rijgedragdata

Foto aangeleverd door Cabman

Door jaarlijkse premieverhogingen wordt het voor taxiondernemers steeds lastiger om voertuigen te verzekeren. Sommige verzekeraars kiezen er zelfs voor om taxi’s niet meer te verzekeren. Cabman en dataplatform Crossyn hebben daarom een oplossing bedacht voor taxiondernemers om tegen een eerlijkere premie verzekerd te zijn. 

De twee Tilburgse ondernemingen willen de taxibranche helpen om het risico van het wagenpark te verlagen. Dit doen zij door zowel de ondernemer als de verzekeraar geanonimiseerd inzicht te geven in het rijgedrag van chauffeurs, waardoor er op bewust en schoner rijgedrag gestuurd kan worden. De verzekeraar kan bij een verlaging van de schadelast vervolgens de verzekeringspremie verlagen. 

De gezamenlijke oplossing van Cabman en Crossyn is in het leven geroepen om met medewerking van de verzekeraar toch een betaalbare verzekering af te kunnen sluiten. Volgens Erik Kamps, CEO van Crossyn, zijn er een hoop chauffeurs die wél goed rijden, maar slachtoffer zijn geworden van de rijstijl van chauffeurs die zich niet goed gedragen in het verkeer. 

Scores voor het rijgedrag

Kamps legt uit dat er bij deze oplossing door verzekeraars gecertificeerde drivestar-scores worden geboden. “Iedere chauffeur krijgt een eigen drivestar-score waarmee het rijgedrag aangetoond wordt. De scores zijn voor de verzekeraar anoniem, conform de AVG. Doordat ze gebaseerd zijn op een hoge frequentie (1hz), zijn de scores ook betrouwbaar en geschikt voor coaching naar veiligere en schonere mobiliteit.’’ 

Ondernemers die gebruik maken van de Cabman BCT hoeven voor deze dienst geen aanvullende hardware aan te schaffen. Toshin Tjin-A-Sie, operationeel directeur bij Cabman, legt uit dat de systemen van Cabman en Crossyn met elkaar worden geïntegreerd. “Op deze manier kunnen onze klanten zonder extra investeringen en op een laagdrempelige manier hun data beschikbaar stellen aan de verzekeraar.’’ 

De hoop van Cabman is dat klanten tegen normalere tarieven verzekerd kunnen worden en dat goed rijgedrag voortaan beloond wordt. “Het is eigenlijk een schande dat goedwillende chauffeurs de dupe zijn van een aantal wegpiraten. Ik ben trots dat wij hier een steentje aan bij kunnen dragen.’’ 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi makkelijker verzekeren door overdracht rijgedragdata | TaxiPro
Cabman tesla's

Taxi makkelijker verzekeren door overdracht rijgedragdata

Foto aangeleverd door Cabman

Door jaarlijkse premieverhogingen wordt het voor taxiondernemers steeds lastiger om voertuigen te verzekeren. Sommige verzekeraars kiezen er zelfs voor om taxi’s niet meer te verzekeren. Cabman en dataplatform Crossyn hebben daarom een oplossing bedacht voor taxiondernemers om tegen een eerlijkere premie verzekerd te zijn. 

De twee Tilburgse ondernemingen willen de taxibranche helpen om het risico van het wagenpark te verlagen. Dit doen zij door zowel de ondernemer als de verzekeraar geanonimiseerd inzicht te geven in het rijgedrag van chauffeurs, waardoor er op bewust en schoner rijgedrag gestuurd kan worden. De verzekeraar kan bij een verlaging van de schadelast vervolgens de verzekeringspremie verlagen. 

De gezamenlijke oplossing van Cabman en Crossyn is in het leven geroepen om met medewerking van de verzekeraar toch een betaalbare verzekering af te kunnen sluiten. Volgens Erik Kamps, CEO van Crossyn, zijn er een hoop chauffeurs die wél goed rijden, maar slachtoffer zijn geworden van de rijstijl van chauffeurs die zich niet goed gedragen in het verkeer. 

Scores voor het rijgedrag

Kamps legt uit dat er bij deze oplossing door verzekeraars gecertificeerde drivestar-scores worden geboden. “Iedere chauffeur krijgt een eigen drivestar-score waarmee het rijgedrag aangetoond wordt. De scores zijn voor de verzekeraar anoniem, conform de AVG. Doordat ze gebaseerd zijn op een hoge frequentie (1hz), zijn de scores ook betrouwbaar en geschikt voor coaching naar veiligere en schonere mobiliteit.’’ 

Ondernemers die gebruik maken van de Cabman BCT hoeven voor deze dienst geen aanvullende hardware aan te schaffen. Toshin Tjin-A-Sie, operationeel directeur bij Cabman, legt uit dat de systemen van Cabman en Crossyn met elkaar worden geïntegreerd. “Op deze manier kunnen onze klanten zonder extra investeringen en op een laagdrempelige manier hun data beschikbaar stellen aan de verzekeraar.’’ 

De hoop van Cabman is dat klanten tegen normalere tarieven verzekerd kunnen worden en dat goed rijgedrag voortaan beloond wordt. “Het is eigenlijk een schande dat goedwillende chauffeurs de dupe zijn van een aantal wegpiraten. Ik ben trots dat wij hier een steentje aan bij kunnen dragen.’’ 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.