CAREYE® Safety Angle Turning Assistant
Technologie

Brigade Electronics brengt ‘assistent voor dode hoeken’ op Nederlandse markt

De CAREYE® Safety Angle Turning Assistant. Foto: Brigade Electronics

Brigade Electronics brengt met de CAREYE® Safety Angle Turning Assistant een nieuw voertuigveiligheidssysteem met kunstmatige intelligentie (Al) op de Nederlandse markt. De CAREYE® fungeert als een assistent voor dode hoeken en is geschikt voor meerdere voertuigen, waaronder touringcars.

Volgens Brigade Electronics is de AI van het systeem ingesteld om de beelden van op het voertuig gemonteerde camera’s nauwkeurig te evalueren. Daarnaast kan het de toekomstige bewegingsverloop van mensen en objecten berekenen. Op basis van deze gegevens geeft het systeem de bestuurder in realtime een betrouwbare en nauwkeurige waarschuwing voor een mogelijke botsing.

Betrouwbaarheid

“De nauwkeurigheid van de AI die CarEYE® gebruikt, maakt valse waarschuwingen buitengewoon zeldzaam en biedt bestuurders absolute gemoedsrust dat ze hun voertuig uitermate veilig kunnen manoeuvreren”, aldus Huib Slijkhuis, CEO van Brigade Electronics. “Het systeem kan onderscheid maken tussen personenauto’s, vrachtwagens, voetgangers, fietsers en statische objecten zoals bomen en verkeerszuilen. En wanneer het iets in het detectiegebied waarneemt, berekent het de beweging en de verwachte richting, wat het uitzonderlijk betrouwbaar maakt.”

Waarschuwingen worden actief met een akoestisch en een optisch rood signaal gegeven als een persoon of object geraakt zou kunnen worden, of passief met een visuele gele waarschuwing. Bijvoorbeeld als een persoon of object de gevarenzone verlaat, wat valse waarschuwingen drastisch reduceert.

Verkeersveiligheid

Volgens Slijkhuis dragen producten als de CAREYE® Safety Angle Turning Assistant aantoonbaar hun steentje bij aan de verkeersveiligheid, en kunnen daarom wat hem betreft tegenwoordig niet meer ontbreken. “In 2020 zijn er in Nederland 229 fietsers om het leven gekomen in verkeersongelukken. Een op drie van deze ongelukken had voorkomen kunnen worden met een assistent die de zijkant van het voertuig bewaakt, zoals CarEYE®. Dit maakt dergelijke technologie een cruciaal hulpmiddel om de veiligheid van elke weggebruiker te verbeteren en fataliteiten te voorkomen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Brigade Electronics brengt ‘assistent voor dode hoeken’ op Nederlandse markt | TaxiPro
CAREYE® Safety Angle Turning Assistant
Technologie

Brigade Electronics brengt ‘assistent voor dode hoeken’ op Nederlandse markt

De CAREYE® Safety Angle Turning Assistant. Foto: Brigade Electronics

Brigade Electronics brengt met de CAREYE® Safety Angle Turning Assistant een nieuw voertuigveiligheidssysteem met kunstmatige intelligentie (Al) op de Nederlandse markt. De CAREYE® fungeert als een assistent voor dode hoeken en is geschikt voor meerdere voertuigen, waaronder touringcars.

Volgens Brigade Electronics is de AI van het systeem ingesteld om de beelden van op het voertuig gemonteerde camera’s nauwkeurig te evalueren. Daarnaast kan het de toekomstige bewegingsverloop van mensen en objecten berekenen. Op basis van deze gegevens geeft het systeem de bestuurder in realtime een betrouwbare en nauwkeurige waarschuwing voor een mogelijke botsing.

Betrouwbaarheid

“De nauwkeurigheid van de AI die CarEYE® gebruikt, maakt valse waarschuwingen buitengewoon zeldzaam en biedt bestuurders absolute gemoedsrust dat ze hun voertuig uitermate veilig kunnen manoeuvreren”, aldus Huib Slijkhuis, CEO van Brigade Electronics. “Het systeem kan onderscheid maken tussen personenauto’s, vrachtwagens, voetgangers, fietsers en statische objecten zoals bomen en verkeerszuilen. En wanneer het iets in het detectiegebied waarneemt, berekent het de beweging en de verwachte richting, wat het uitzonderlijk betrouwbaar maakt.”

Waarschuwingen worden actief met een akoestisch en een optisch rood signaal gegeven als een persoon of object geraakt zou kunnen worden, of passief met een visuele gele waarschuwing. Bijvoorbeeld als een persoon of object de gevarenzone verlaat, wat valse waarschuwingen drastisch reduceert.

Verkeersveiligheid

Volgens Slijkhuis dragen producten als de CAREYE® Safety Angle Turning Assistant aantoonbaar hun steentje bij aan de verkeersveiligheid, en kunnen daarom wat hem betreft tegenwoordig niet meer ontbreken. “In 2020 zijn er in Nederland 229 fietsers om het leven gekomen in verkeersongelukken. Een op drie van deze ongelukken had voorkomen kunnen worden met een assistent die de zijkant van het voertuig bewaakt, zoals CarEYE®. Dit maakt dergelijke technologie een cruciaal hulpmiddel om de veiligheid van elke weggebruiker te verbeteren en fataliteiten te voorkomen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.