ANP - Uber
13 februari

Uber introduceert met ‘Ritten voor gasten’ nieuwe functie

Uber introduceert met 'Ritten voor gasten' nieuwe functie in de app. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Laurens van Putten

Uber introduceert vandaag een nieuwe functie in de app, genaamd: Ritten voor gasten. Volgens het van origine Amerikaanse taxiplatform boeken mensen soms voor vrienden of familieleden een Uber, die de benodigde app daarvoor niet op hun telefoon hebben geïnstalleerd. 

Het vormt volgens Uber dé reden om deze nieuwe functie te introduceren. “Met deze functie bestel je gemakkelijk een Uber voor iemand anders, zonder dat zij zelf de Uber app nodig hebben”, aldus het taxiplatform.

De eigenaar van het account waarmee de rit wordt geboekt kan de status van de Uber in de app volgen, terwijl de gastgebruiker alle informatie via SMS ontvangt. De betaling wordt via de app voltooid met een betaalmethode die de eigenaar van het Uber-account heeft selecteert.

Gerust hart

“Om een rit te boeken voor iemand anders voer je simpelweg de naam van de gast en hun telefoonnummer in”, legt Uber de nieuwe functie verder uit. “Deze persoon ontvangt een SMS met de naam van de chauffeur, de kenmerken van de auto en het kenteken, zodat ze veilig de bestuurder kunnen vinden en in de juiste auto stappen. Tegelijkertijd ontvangt de chauffeur de naam van de gastgebruiker, zodat iedereen over de juiste informatie beschikt en met een gerust hart weet naast wie diegene in de auto komt te zitten.”

De gastgebruiker en chauffeur kunnen voorafgaand aan de rit met elkaar communiceren door te bellen of SMS’en, zonder tussenkomst van de eigenaar van het account waarmee de rit is geboekt. “Net als bij een gewone rit blijven de contactgegevens van de gastgebruiker anoniem en zijn ze nooit toegankelijk voor de chauffeur”, zo besluit Uber.

Ritten voor gasten is vanaf 13 februari 2023 beschikbaar voor alle gebruikers van de Uber-app.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Uber introduceert met ‘Ritten voor gasten’ nieuwe functie | TaxiPro
ANP - Uber
13 februari

Uber introduceert met ‘Ritten voor gasten’ nieuwe functie

Uber introduceert met 'Ritten voor gasten' nieuwe functie in de app. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Laurens van Putten

Uber introduceert vandaag een nieuwe functie in de app, genaamd: Ritten voor gasten. Volgens het van origine Amerikaanse taxiplatform boeken mensen soms voor vrienden of familieleden een Uber, die de benodigde app daarvoor niet op hun telefoon hebben geïnstalleerd. 

Het vormt volgens Uber dé reden om deze nieuwe functie te introduceren. “Met deze functie bestel je gemakkelijk een Uber voor iemand anders, zonder dat zij zelf de Uber app nodig hebben”, aldus het taxiplatform.

De eigenaar van het account waarmee de rit wordt geboekt kan de status van de Uber in de app volgen, terwijl de gastgebruiker alle informatie via SMS ontvangt. De betaling wordt via de app voltooid met een betaalmethode die de eigenaar van het Uber-account heeft selecteert.

Gerust hart

“Om een rit te boeken voor iemand anders voer je simpelweg de naam van de gast en hun telefoonnummer in”, legt Uber de nieuwe functie verder uit. “Deze persoon ontvangt een SMS met de naam van de chauffeur, de kenmerken van de auto en het kenteken, zodat ze veilig de bestuurder kunnen vinden en in de juiste auto stappen. Tegelijkertijd ontvangt de chauffeur de naam van de gastgebruiker, zodat iedereen over de juiste informatie beschikt en met een gerust hart weet naast wie diegene in de auto komt te zitten.”

De gastgebruiker en chauffeur kunnen voorafgaand aan de rit met elkaar communiceren door te bellen of SMS’en, zonder tussenkomst van de eigenaar van het account waarmee de rit is geboekt. “Net als bij een gewone rit blijven de contactgegevens van de gastgebruiker anoniem en zijn ze nooit toegankelijk voor de chauffeur”, zo besluit Uber.

Ritten voor gasten is vanaf 13 februari 2023 beschikbaar voor alle gebruikers van de Uber-app.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.